Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Μόνο η παιδεία μπορεί να σώσει τον κόσμο


Foto: Yaimí Ravelo
Πηγή: www.granma.cu

Το 15ο Παιδαγωγικό Συνέδριο (2017) θα λάβει χώρα από τις 30 Γενάρη έως τις 3 Φλεβάρη στο Συνεδριακό Κέντρο της Αβάνας, υπό την αιγίδα περιφερειακών και διεθνών οργανώσεων που σχετίζονται με την εκπαίδευση. 
 Σύμφωνα με τον ιστότοπο www.pedagogiacuba.com, η εκδήλωση θα προωθήσει την ανταλλαγή απόψεων και την υλοποίηση στην κοινωνία των επιστημονικών αποτελεσμάτων, στην αναζήτηση του συνδυασμού προσπάθειας, εμπειρίας και προθυμίας για την επίτευξη ποιοτικής, συναφούς και δίκαιης εκπαίδευσης για όλους, χωρίς αποκλεισμούς, εμβαθύνοντας στο καλύτερο της λατινοαμερικάνικης και παγκόσμιας εκπαιδευτικής σκέψης.



Στην θεματολογία που θα αναπτυχθεί περιλαμβάνονται οι προκλήσεις και οι προοπτικές στα ζητήματα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, η σκέψη του Χοσέ Μαρτί και του Comandante en Jefe Φιντέλ Κάστρο στο εκπαιδευτικό έργο της Κούβας, καθώς και οι αντίστοιχες πολιτικές στον τομέα της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, για μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα διάφορα θέματα του συνεδρίου, θα αναπτυχθούν σε συμπόσια, φόρουμ, διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, πάνελ, σεμινάρια και κύκλους μαθημάτων.


Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις σε εκπαιδευτικά , πολιτιστικά και επιστημονικά ιδρύματα της Αβάνας, καθώς και μια σχετική έκθεση στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου, στην οποία εθνικές και ξένες εταιρείες θα παρουσιάσουν τις παραγωγές, υπηρεσίας και συναφή υλικά, που σχετίζονται με τη γενική θεματολογία της εκδήλωσης.