Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

62% των Βενεζουελανών έχει θετική γνώμη για την "Κυβέρνηση του Δρόμου"

Πηγή: Telesur

Το 62% των βενεζουλανών αξιολογεί θετικά το σύστημα της "Κυβέρνησης του Δρόμου" (Gobierno de Calle) που προωθεί η εθνική κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, όπως αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία δημοσκοπήσεων Hinterlaces. 

Η έρευνα είναι μηνιαία και λειτουργεί ως βαρόμετρο της κοινής γνώμης, με τον τίτλο "Μόνιτορ της χώρας". Για τον μήνα Ιούλιο έδειξε ότι το 56% των ερωτώμενων πιστεύει ότι ο τρόπος διακυβέρνησης της χώρας συνεισφέρει "αρκετά ως πολύ" στην επίλυση των προβλημάτων της Βενεζουέλας. 


Συνολικά η έρευνα εκτιμά ότι το έργο της κυβέρνησης εκτιμάται θετικά από το 56% των βενεζουελανών. Επομένως, καταγράφεται μια αύξηση 9 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τον μήνα Ιούνιο ως προς τη δημοτικότητα της κυβέρνησης.

Η δημοσκόπηση έγινε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1203 ατόμων άνω των 18 ετών, από 5 κοινωνικά στρώματα και όλη την επικράτεια της Βενεζουέλας. Τα στατιστικά δεδομένα αντιστοιχούν σε επίπεδο εμπιστοσύνης 95% και περιθώριο αποδεκτού σφάλματος 2,9% κατά προσέγγιση.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Κέντρο Κοινωνικής Έρευνας 21ος Αιώνας (GISXXI), δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε στους δείκτες πολιτικής διαχείρησης και συγκυρίας, όπου αξιολογήθηκε μεταξύ άλλων και η "Κυβέρνηση του Δρόμου".

Το αποτέλεσμα συμπίπτει με το εύρημα της Hinterlaces, καθώς το 62% των ερωτόμενων αξιολόγησε ως "καλό έως πολύ καλό" το έργο της Κυβέρνησης του Δρόμου, της οποίας ηγείται ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Η στρατηγική της Κυβέρνησης του Δρόμου χαρακτηρίζεται από επισκέψεις και περιοδείες σε όλη της χώρα με τις οργανώσεις Λαϊκής Εξουσίας της Βενεζουέλας. Αυτή η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 25 απριλίου στην πολιτεία Σούλια, αφού ο Μαδούρο κέρδισε της προεδρικές εκλογές της 14ης Απριλίου με 50,61%. Μέχρι σήμερα έχει επισκεφτεί και τις 23 πολιτείες της χώρας και το διαμέρισμα πρωτευούσης. Το πρόγραμμα περιοδειών αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.