Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Telesur: 8 χρόνια αδιάκοπης μετάδοσης


Πηγή: Telesur

Σήμερα το ειδησεογραφικό κανάλι Telesur συμπληρώνει 8 χρόνια λειτουργίας και συνολικά 483.963 ώρες αδιάκοπης μετάδοσης. Δημιουργήθηκε το 2005 μετά από πρωτοβουλία των ηγετών της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, και της Μπολιβαριανής Επανάστασης, Ούγκο Τσάβες, με σκοπό να ενώσουν τους λαούς της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής σε ενημερωτικό επίπεδο.

Από τη δημιουργία του, το Telesur ήταν παρόν σε μεγάλα πολιτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, αθλητικά και θρησκευτικά γεγονότα, όχι μόνο στη Λατινική Αμερική, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, και στις πέντε ηπείρους. Μέσα στα οκτώ χρόνια επίπονης εργασίας του, η διεθνική τηλεόραση έχει στο ενεργητικό της σημαντικές καλύψεις και έχει δείξει στον κόσμο την αλήθεια σχετικά με τα παγκόσμια γεγονότα.
Το διεθνές κανάλι ήταν παρόν σε γεγονότα παγκόσμιας σημασίας όπως το πραξικόπημα στην Ονδούρα, η σύγκρουση στη Λιβύη, οι διάφορες διαδικασίες απελευθέρωσης ομήρων από τις Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) και οι Διάλογοι Ειρήνης που διεξάγονται αυτό τον καιρό μεταξύ της κυβέρνησης της Κολομβίας και της αντάρτικης οργάνωσης στην Αβάνα, μεταξύ άλλων.


Με περισσότερους από 20 ανταποκριτές και συνεργάτες σε διάφερα μέρη του κόσμου, το Telesur έχει αναλάβει να γίνει υποχρεωτική αναφορά στην παγκόσμια ατζέντα της ενημέρωσης, μεταφέροντας πάντα πληροφορία από πρώτο χέρι, μαζί με τους λαούς και τις κοινότητες του πλανήτη.

Η δουλειά των δημοσιογράφων του έχει αναγνωριστεί από τις κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής. Ως απόδειξη γι' αυτό, πρόσφατα ο δημοσιογράφος του σταθμού Αβραάμ Ιστιγιάρτε έλαβε το Εθνικό Βραβείο Δημοσιογραφίας της Βενεζουέλας, για τη δουλειά του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα "Θέματα της Ημέρας" που μεταδίδεται από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Για να συνεχίσει να φέρνει σε πέρας την αποστολή του να μεταδίδει την αλήθεια στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και του κόσμου, το Telesur συνεχίζει να αλλάζει και να εκσυγχρονίζει την τεχνολογία του, εικόνα και περιεχόμενο, ώστε να είναι κάθε φορά πιο κοντά στους τηλεθεατές του, με πολυεπίπεδο περιεχόμενο που του επιτρέπει να πολλαπλασιάζει την εμβέλεια της θεματικής ατζέντας του, και έτσι να πετυχαίνει η φωνές των λατινοαμερικάνικων λαών να ακούγονται και να μπορούν να διηγηθούν τις δικές τους εμπειρίες.

Επιπλέον, το Telesur παραμένει εστιασμένο στην κάλυψη των υπαρχόντων πληροφοριακών χώρων, με τον διαδραστικό του ιστοτόπο (www.telesurtv.net) και λογαριασμούς σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα όπως Twitter, Facebook, Youtube, Instagram,κ.α., με σκοπό την αλληλεπίδραση και ένα ολοκληρωμένο μοντέλο ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, συνεχάρη χθες το ενημερωτικό κανάλι για τη δουλειά που έχει φέρει σε πέρας εδώ και οκτώ χρόνια, εγκωμιάζοντας τον τηλεοπτικό σταθμό ως "υπερασπιστή της παγκόσμιας αλήθειας".

"Το Telesur επιτρέπει όλος ο κόσμος να γνωρίζει την αλήθεια της Λατινικής Αμερικής, την αλήθεια όσων γίνονται, αυτών που διαχειριζόμαστε", δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατά την άφιξή του στην εκδήλωση του κλεισίματος της συνόδου υπουργών κοινωνικών υποθέσεων της Κοινότητας Κρατών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (CELAC).