Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Στοιχεία για μείωση της εγκληματικότητας στη Βενεζουέλα


Πηγή: Cubadebate.cu

Ο υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων, Δικαιοσύνης και Ειρήνης της Βενεζουέλας, Νέστορ Ρεβέρολ, ανακοίνωσε ότι τα σώματα ασφαλείας της Βενεζουέλας κατέσχεσαν 11,6 τόνους ναρκωτικών μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter, ο Ρεβέρολ πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Εθνική Μπολιβαριανή Ένοπλη Δύναμη (FANB) είχε σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη 2.118 ατόμων για το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών.

 

Πρόσθεσε ότι επίσης καταστράφηκαν 12 εργαστήρια και κατασχέθηκαν 4 αεροσκάφη που χρησιμοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών, στα πλαίσια της αντιπαράθεσης της κυβέρνησης της Βενεζουέλας με αυτό το κακό, το οποίο σύμφωνα με τις αρχές του Καράκας, προέρχεται από την Κολομβία.

Στη μάχη κατά της εγκληματικότητας, ο αξιωματούχος εξήγησε ότι οι αρχές κατέστρεψαν 4.474 πυροβόλα όπλα και άλλα 3.476 θα έχουν την ίδια τύχη.

Σχετικά με τους δείκτες απαγωγών, υπογράμμισε ότι η συχνότητα αυτού του αδικήματος μειώθηκε κατά περισσότερο από 50%, ενώ οι ανθρωποκτονίες μειώθηκαν κατά 26,5% σε εθνικό επίπεδο.

Ο Ρεβέρολ ξεχώρισε την σημασία των προληπτικών μέτρων στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της ψυχαγωγίας, του αθλητισμού, της δικαιοσύνης, του πολιτισμού μεταξύ άλλων, για να αποφευχθεί η εξάπλωση αυτού του εγκλήματος στη χώρα.

Επίσης τόνισε τη διάθεση των αρχών να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να εγγυηθούν την γαλήνη και ειρήνη του πληθυσμού.