Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Η άκρα δεξιά στη Βενεζουέλα σχεδιάζει να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Ο επικεφαλής της  Διοίκησης της Καμπάνιας Venezuela Nuestra,  Χόρχε Ροντρίγκες, κατήγγειλε την Παρασκευή ότι η ακροδεξιά δεν έχει καμία πρόθεση να συμμετάσχει νόμιμα στις προεδρικές εκλογές της 28 Ιουλίου και έχει θέση σε εφαρμογή ένα σχέδιο για μη αναγνώριση του αποτελεσμάτος των εκλογών, σχέδιο που έχει την υποστήριξη των ηγεμονικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Ροντρίγκες υποστήριξε ότι υπάρχουν τμήματα (της δεξιάς) που δεν κάνουν προεκλογική εκστρατεία και θέλουν να κερδίσουν όχι με ψήφους, αλλά με bots, καταφεύγοντας στη χειραγώγηση της πραγματικότητας από τα μέσα ενημέρωσης. 

Επεσήμανε ότι, σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, ενώ οι εκλογές θα διεξάγονται ακόμα, τις πρώτες απογευματινές ώρες αυτό ο τομέας θα δημοσιεύσει αποτελέσματα exit pol , τα οποία υποτίθεται ότι τους ευνοούν, για να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι υπάρχει νοθεία και στη συνέχεια να πιέσει για να μην αναγνωριστεί το αποτέλεσμα των εκλογών.

Διαβεβαίωσε ότι με αυτά τα exit polls θα ζεστάνουν τα bots για να δημιουργήσουν φασιστικές δράσεις και να πραγματοποιήσουν βίαιες ενέργειες στις 28 Ιουλίου. Επιβεβαίωσε ότι το πρακτορείο CNN τους βοηθάει να υλοποιήσουν αυτό το σχέδιο.

Θεώρησε ότι αυτός ο τομέας γνωρίζει ήδη ότι θα χάσει τις εκλογές και θα προσπαθήσει για άλλη μια φορά να επιβάλει μια διαφορετική κατάσταση από αυτή που έδειξαν τα εκλογικά μηχανήματα.

 


"Όταν κάποιος ισχυρίζεται νοθεία, ξέρει ότι έχασε ή ψάχνει για τεχνάσματα. Επιδιώκουν να προσπαθήσουν να επιβάλουν μια κατάσταση που να θέσουν τα αποτελέσματα των "Exit polls" κόντρα στα επίσημα αποτελέσματα και με αυτό να ψελλίσουν ότι έγινε νοθεία για να μην αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα", εξήγησε.

Προσδιόρισε ότι "η πρόθεση είναι να ασκηθεί πίεση στις ΗΠΑ για άλλη μια φορά, ώστε να συνεχίσουν την ίδια  πολιτική  έναντι της Βενεζουέλας".

Διαβεβαίωσε επίσης  ότι οι δυνάμεις του Τσαβισμού θα αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα των εκλογών.

Αμφισβήτησε τις δηλώσεις ενός εκπροσώπου του συνδυασμού της αντιπολίτευσης Plataforma Unitaria, ο οποίος την Πέμπτη δήλωσε δημοσίως ότι θα αναγνωρίσει μόνο τα αποτελέσματα των δικών τους εκλογικών αναφορών  και όχι τα στοιχεία που θα εκδώσει επίσημα η εκλογική αρχή την ημέρα των εκλογών, όπως ορίζει το Σύνταγμα.



Διαβεβαίωσε ότι όλες οι δημοσκοπήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ζητήθηκαν και πληρώθηκαν από την αντιπολίτευση, δείχνουν ότι ο υποψήφιος του Gran Polo Patriotico και νυν πρόεδρος προηγείται κατά πολύ σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου. Αυτό περιλαμβάνει την έρευνα της Datanálisis και της  big data.



Έδειξε παραδείγματα μηνυμάτων που διαδίδονται μέσω των κοινωνικών δικτύων και υποκινούν το μίσος και το λιντσάρισμα των δυνάμεων των Τσαβίστα. Δήλωσε επανειλημμένα ότι η ακροδεξιά θα χρησιμοποιήσει τη χειραγώγηση, την πολιτική πόλωση που έχει προκαλέσει και την άγνοια για να πραγματοποιήσει το μακάβριο σχέδιό της.

Στις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουλίου θα κατέλθουν δέκα υποψήφιοι από διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις. Στις 20 Ιουνίου, κατόπιν αιτήματος της Εκλογικής Αρχής, οκτώ υποψήφιοι υπέγραψαν τη Συμφωνία Αναγνώρισης των Αποτελεσμάτων των Προεδρικών Εκλογών, η οποία δείχνει τη βούλησή τους να αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας και την εξουσία του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου, καθώς και να προωθήσουν ένα κλίμα ειρήνης και ηρεμίας γύρω από τις εκλογές.

Πρόκειται για τους: Antonio Ecarri, Luis Eduardo Martínez, José Brito, Daniel Ceballos, Javier Bertucci, Benjamín Rausseo, Claudio Fermín και Nicolás Maduro. Ο Enrique Márquez δεν συμμετείχε και ο ακροδεξιός υποψήφιος, Edmundo González, από τον πολιτικό σχηματισμό του οποίου υλοποιούνται τώρα αυτά τα σχέδια, απουσίαζε.

 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram