Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Το Youtube μπλοκάρει το λογαριασμό της πλατφόρμας La Iguana TV της Βενεζουέλας

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)

Το κανάλι καλεί τους πολίτες να σπάσουν τον ψηφιακό αποκλεισμό με την εγγραφή τους στον εναλλακτικό μας λογαριασμό.

Ακολολυθησε το μπλοκάρισμα και άλλων καναλιών αριστερών προσωπικοτήτων και πολιτικών της Βενεζουέλας.

Η πλατφόρμα μέσων ενημέρωσης La Iguana TV ανέφερε την Τρίτη ότι ο λογαριασμός της στο YouTube, με περισσότερους από 270.000 συνδρομητές, μπλοκαρίστηκε από το αμερικανικό κοινωνικό δίκτυο μέχρι τις 29 Ιουλίου, μία ημέρα μετά τις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα. 

Η καταγγελία διευκρινίζει ότι το κανάλι προσφέρει "μια μεγάλη ποικιλία οπτικοακουστικών χώρων που επιτρέπουν στους ακολούθους μας να δουν τα γεγονότα από πρώτο χέρι και από μια κριτική οπτική γωνία".

Πριν από τη σημερινή υπόθεση, είχε αποκαλυφθεί ότι η εταιρεία X Corp, ιδιοκτήτρια της ψηφιακής πλατφόρμας X (πρώην Twitter), ανέστειλε αδικαιολόγητα τον προσωπικό λογαριασμό του υπουργού για τις κοινότητες και τα κοινωνικά κινήματα, Άνχελ Πράδο (@AngelPradoSP), τον περασμένο Ιούνιο, σε μια ενέργεια που καταγγέλθηκε τότε ως "μία νέα προσβολή κατά της μπολιβαριανής κυβέρνησης".



Όπως ανέφερε τότε ο Πράδο, το μπλοκάρισμα του λογαριασμού του  ήρθε όταν "μοιράστηκε την πρόοδο των έργων που υλοποίησε η Λαϊκή Εξουσία μετά την Εθνική Λαϊκή Διαβούλευση, καθώς και την ανάπτυξη του κοινοτικού κινήματος σε όλη τη Βενεζουέλα σε μια εθνική κινητοποίηση".

Εξήγησαν επίσης ότι επρόκειτο για άλλη μια περίπτωση κατά την οποία "οι θεσμοί που ελέγχουν την ψηφιακή επικοινωνία σε διεθνές επίπεδο επιμένουν να επιβάλλουν αδήλωτη λογοκρισία κατά της μπολιβαριανής κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και να φιμώνουν τη φωνή της μεγάλης πλειοψηφίας του λαϊκού κινήματος που τον στηρίζει".

Πριν από λίγες εβδομάδες, ήταν επίσης είδηση ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατήγγειλε τη λογοκρισία του επίσημου λογαριασμού του στο κοινωνικό δίκτυο TikTok, κατά τη διάρκεια της μετάδοσης μιας ζωντανής εκπομπής από την περιήγησή του στη λεωφόρο La Costanera για τα εγκαίνια αυτού του τμήματος του δρόμου στην πολιτεία Anzoátegui.

Ο Μαδούρο δήλωσε τότε: "Κάναμε ζωντανή μετάδοση στο Tik Tok και λογόκριναν τον λογαριασμό μας, τι φοβούνται;   Νομίζετε ότι η λογοκρισία μου στα κοινωνικά δίκτυα θα σταματήσει αυτόν τον λαό, κανείς δεν μπορεί να σταματήσει αυτόν τον λαό, ούτε καν το Tik Tok, ούτε καν χίλια Tik Tok. Φέρνω το κύμα του Δαβίδ ενάντια στον Γολιάθ και την αυτοκρατορία του κακού".

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο ίδιος ο αρχηγός του κράτους επανέλαβε τις καταγγελίες του για την απαγόρευση που του επιβάλλουν οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης μέσω των κοινωνικών δικτύων: "Θα σπάσουμε την απαγόρευση στα κοινωνικά δίκτυα γιατί έχουμε τη μόνη δύναμη που μπορεί να το κάνει, και αυτή είναι η μαζική συνείδηση ενός λαού που γνωρίζει ότι είναι η πλειοψηφία", δήλωσε κατά την επίσκεψή του στην πολιτεία Anzoátegui.

Στη σημερινή περίπτωση, το La Iguana TV είναι μια πλατφόρμα όπου υπάρχει συνεχής 24ωρη εκπομπή με προγράμματα όπως το Desde Desde Donde Sea, το οποίο διευθύνει ο φιλόσοφος και πολιτικός αναλυτής Miguel Ángel Pérez Pirela.


 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram