Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Η Βενεζουέλα και η Κούβα στέλνουν συλλυπητήρια στο Βιετνάμ για τον θάνατο του Νγκουγέν Φου Τρονγκ

 Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Ο Νγκουγέν Φου Τρονγκ εφάρμοσε και ανέπτυξε δημιουργικά τον μαρξισμό-λενινισμό και τη σκέψη του Xo Tσι Μινχ στην οικοδόμηση ενός διαφανούς και σταθερού κόμματος και ενός σοσιαλιστικού κράτους δικαίου με πρωταγωνιστή τον λαό.

Οι πρόεδροι της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο και της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, εξέφρασαν τη λυπη τους την Παρασκευή τον θάνατο του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ (ΚΚΒ), Νγκουγέν Φου Τρονγκ.

Μέσω του λογαριασμού του στο κοινωνικό δίκτυο X, ο Νικολάς Μαδούρο τόνισε: "Από τη Βενεζουέλα λυπούμαστε βαθιά για τη απώλεια του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ,Νγκουγέν Φου Τρονγκ , ενός μεγάλου φίλου της χώρας μας, ενός ακούραστου μαχητή για το λαό του και πνευματικού οδηγού των μεγάλων μετασχηματισμών της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ".

Ο ηγέτης της Βενεζουέλας πρόσθεσε: "Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον βιετναμέζικο λαό, με τον οποίο είμαστε πάντα ενωμένοι σε συνεργασία και αδελφοσύνη".


Τα συλλυπητήριά του στον βιετναμέζικο λαό, την οικογένεια και τους φίλους του για την απώλεια του Νγκουγέν Φου Τρονγκ, εξέφρασε επίσης ο πρόεδρος της Κούβας Ντίας-Κανέλ.


Το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας εξέδωσε επίσης ανακοίνωση προς τον λαό και την κυβέρνηση του νοτιοασιατικού έθνους, εκφράζοντας τον σεβασμό και τον θαυμασμό του για τον ηγέτη του Βιετνάμ.

"Η Βενεζουέλα εκφράζει την αλληλεγγύη της στον βιετναμέζικο λαό μπροστά σε ένα τόσο ατυχές γεγονός και η κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας εκφράζει τον σεβασμό της για τον σύντροφο Νγκουγέν Φου Τρονγκ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της μακράς πολιτικής του καριέρας επέδειξε την αφοσίωση, την εμπειρία και την ανεκτίμητη δέσμευσή του για τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας".


Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Κούβας, Σαλβαδόρ Βαλντές Μέσα, δημοσίευσε: "Με βαθιά θλίψη λάβαμε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του θαυμαστού μας συντρόφου Νγκουγέν Φου Τρονγκ , γενικού γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ. Είθε Ας δεχθεί όλη η οικογένειά του και ο αγαπημένος βιετναμέζικος λαός τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή".


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε στο Ανόι, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΒ, η Εθνοσυνέλευση, ο πρόεδρος του Βιετνάμ, η κυβέρνηση και η Κεντρική Επιτροπή του Πατριωτικού Μετώπου του Βιετνάμ θα εκδώσουν ειδική ανακοίνωση για την οργάνωση εθνικού πένθους για τον ηγέτη του κόμματος.

 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram