Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

O Aramis Fuente Hernández νέος πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα

Πηγή: cubaminrex.cu 

Αθήνα, 10 Μαΐου 2022 - O αξιότιμος κ. Αράμις Φουέντε Ερνάντες, επέδωσε σήμερα στην αυτού εξοχότητα κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τα Διαπιστευτήρια που τον διαπιστεύουν ως Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας στην αδελφή αυτή χώρα.

Παρόντες στην τελετή ήταν και οι αξιότιμοι κκ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Βασίλης Παπαδόπουλος, υφυπουργός Εξωτερικών για την Ευρώπη και Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας, αντίστοιχα, καθώς και άλλα στελέχη της Προεδρίας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Σε μια εγκάρδια και φιλική ατμόσφαιρα, η Πρόεδρος Σακελλαροπούλου και ο Πρέσβης Φουέντε Ερνάντες, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την κατάσταση των διμερών σχέσεων και (εξέφρασαν) την προθυμία τους να συνεχίσουν να εργάζονται για την επέκταση και ενίσχυση των ήδη ιστορικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Ο πρέσβης μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ Μπερμούδες και τις ευχές του για ευημερία στον ελληνικό λαό. Από την πλευρά της Κούβας, παρευρέθηκε και ο σύμβουλος της πρεσβείας, Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες.