Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Η Κούβα απορρίπτει την επιχειρούμενη από τις ΗΠΑ επαναφορά του Δόγματος Μονρόε

Πηγή: prensa-latina.cu

Αβάνα, 27 Απριλίου
(
Prensa Latina) Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες απέρριψε σήμερα την επιχειρούμενη από τις ΗΠΑ επιβολή του Δόγματος Μονρόε, της κυριαρχίας στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να κατανοήσει ότι η περιοχή της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής έχει αλλάξει για πάντα και ότι δεν υπάρχει περιθώριο να αποκατασταθεί το Δόγμα Mονρόε και το Παναμερικανικό όραμα ενάντια στο οποίο πολέμησε ο Χοσέ Μαρτί και εναντίον του οποίου θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σταθερά και πιστά έγραψε ο Ροντρίγκες στον λογαριασμό του στο Twitter.

Την περασμένη Δευτέρα, ο Υπουργός Εξωτερικών κατήγγειλε στον εδώ Τύπο ότι η Ουάσιγκτον σκοπεύει να αποκλείσει την Κούβα από την 9η Σύνοδο Κορυφής των Αμερικών που έχει προγραμαμτιστεί να γίνει τον Ιούνιο στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Όπως ανέφερε, με την ευκαιρία, οι Ηνωμένες Πολιτείες ασκούν ακραία πίεση σε πολλές χώρες της περιοχής που ευνοούν τη συμμετοχή του νησιού της Καραϊβικής. Μπορεί κάποιος να βρει κάτι πιο αντιδημοκρατικό; αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της κουβανικής διπλωματίας.