Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Δολιοφθορά στο δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της Βενεζουέλας

Πηγή:teleSUR (telesurtv.net)

Το έθνος της Νότιας Αμερικής έχει υποστεί αρκετές επιθέσεις από την ακροδεξιά στις ηλεκτρολογικές υπηρεσίες του.

Το Υπουργείο Ηλεκτρικής Ενέργειας της Βενεζουέλας ανέφερε αυτή την Τετάρτη ότι οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ηλεκτρικής Εταιρείας (Corpoelec) αποκατέστησαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο 100% της νοτιοδυτικής περιοχής της χώρας, μετά την επίθεση που υπέστη το Εθνικό Ηλεκτρικό Σύστημα (SEN).

Ο οργανισμός ευχαρίστησε μέσω μηνύματος στα κοινωνικά της δίκτυα τις δυνάμεις της Corpoelec για το έργο της ανάκτησης σε αυτή την περιοχή της υπηρεσίας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

«Το εργατικό δυναμικό μας είναι η ραχοκοκαλιά στη σταθεροποίηση του Εθνικού μας Ηλεκτρικού Συστήματος και Σημαία της Βενεζουέλας», αναφέρει το δημοσίευμα.

Προηγουμένως, ο αντιπρόεδρος Δημοσίων Έργων και Υπηρεσιών, G/J Néstor Luis Reverol Torres, ανακοίνωσε ότι εποπτεύει και παρακολουθεί τις ενέργειες αποκατάστασης μαζί με τις ομάδες του Εθνικού Κέντρου Κατανομής.Η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι οι επιθέσεις στην ηλεκτρική υποδομή αποτελούν μέρος ενός πολύμορφου σαμποτάζ που αναπτύσσει η ακροδεξιά της Βενεζουέλας με υποστήριξη από το εξωτερικό για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και να προκαλέσει δυσαρέσκεια στους πολίτες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, ο αποκλεισμός που έχει επιβάλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ ευνοεί αυτές τις προσπάθειες δημιουργίας εσωτερικών συγκρούσεων.

Ο Reverol κατήγγειλε αυτήν την Τρίτη ότι αποσταθεροποιητικές ομάδες διέπραξαν μια πράξη δολιοφθοράς που κατέληξε στην πτώση ενός πύργου της γραμμής Planta Centro-Valle Seco στον τομέα Taborda του Puerto Cabello, στο Carabobo, με σκοπό τη διακοπή της ηλεκτρικής υπηρεσίας.


«Το εργατικό δυναμικό της Corpoelec δεν πτοείται μπροστά σε τέτοιου είδους ενέργειες και εργάζεται 24 ώρες την ημέρα για να αποκαταστήσει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στον οργανισμό », είπε ο αξιωματούχος.

Την περασμένη Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου, το ηλεκτρικό σύστημα της περιφέρειας Barinas δέχτηκε επίθεση ση διάρκεια των περιφερειακών εκλογών για την εκλογή (τοπικού) κυβερνήτη.

Ομοίως, στο Poliducto de Oriente, που βρίσκεται στον δήμο Naricual, στην πόλη της Βαρκελώνης, στην πολιτεία Anzoategui, από την οποία διανέμονται όλα τα καύσιμα στις ανατολικές πολιτείες της χώρας, πραγματοποιήθηκε δολιοφθορά στις 11 Ιανουαρίου με στόχος του μποϊκοτάρισμα της κυβερνητικής προόδου στην πετρελαϊκή βιομηχανία.