Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

«Η «Σύνοδος Κορυφής για τη Δημοκρατία» του Μπάιντεν είναι ένα αστείο

Ουάσιγκτον, 7 Δεκεμβρίου (Prensa Latina) Η σύνοδος κορυφής που θα πραγματοποιηθεί από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, προσπαθεί να υπονομεύσει τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο με την παρεμβατική εξωτερική πολιτική του, δήλωσε ο Ρον Πολ, πρώην Ρεπουμπλικανός βουλευτής από το Τέξας.

 

Σε σχόλιο που δημοσίευσε ο ψηφιακός ιστότοπος antiwar.com με τον υποβλητικό τίτλο «Η «Σύνοδος Κορυφής για τη Δημοκρατία, του Μπάιντεν , είναι ένα αστείο», ο πολιτικός εξέφρασε τις σκέψεις του για την ψηφιακή εκδήλωση που ετοιμάζει ο Λευκός Οίκος στις 9 και 10 Δεκεμβρίου. 

Σημείωσε επίσης ότι ο δήθεν στόχος της συγκέντρωσης «αρχηγών κυβερνήσεων, εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα που επιδιώκουν να θέσουν μια θετική ατζέντα για δημοκρατική ανανέωση και να αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δημοκρατίες, μέσα από συλλογική δράση», είναι λίγο αστείο. Δεν πρόκειται για την προώθηση της δημοκρατίας αλλά για την υπονόμευσή της, είπε.

Οι χώρες των οποίων οι εκλεγμένοι ηγέτες ακολουθούν τις εντολές των Ηνωμένων Πολιτειών -αγνοώντας τις επιθυμίες όσων τους εξέλεξαν- θα είναι οι προσκεκλημένοι σε αυτήν την «ψηφιακή» εκδήλωση, είπε.

Τα έθνη που εφαρμόζουν μια εσωτερική και εξωτερική πολιτική ανεξάρτητη από τις απαιτήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και της CIA δεν μπορούν να παίξουν στην αρένα της Ουάσιγκτον, παρατήρησε ο επίσης υποψήφιος του Φιλελεύθερου Κόμματος για την προεδρία το 1988. Το εν λόγω φόρουμ, είναι "ευτελές και παιδαριώδες". Είναι σαν το παραμύθι του γυμνού αυτοκράτορα. Κανένας από τους προσκεκλημένους ξένους ηγέτες, δεν έχει το σθένος να πει ότι η Ουάσιγκτον είναι αφοσιωμένη στην υπονόμευση και όχι στην προώθηση της δημοκρατίας στο εξωτερικό, υπογράμμισε ο Πόλ.

Σημειώνοντας, ότι το μόνο πράγμα που εξάγει η χώρα του αυτή την περίοδο είναι σχέδια ανατροπής εκλεγμένων κυβερνήσεων. Για την Ουάσιγκτον, δημοκρατία σημαίνει «εκλέγεις αυτόν που σου λέμε να εκλέξεις».

Ο Πολ εκτιμά ότι η παρέμβαση της Ουάσιγκτον στο εξωτερικό είναι πάντα ο δικός της στόχος.   

Σύνοδος Κορυφής για τη Δημοκρατία; Αναρωτήθηκε, απαντώντας: «Πιο καλά Σύνοδος κορυφής προπαγάνδας. Τι αστείο!», κατέληξε.