Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας καταγγέλλει τις ΗΠΑ ότι δημιούργησαν έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο

   Πηγή:  prensa-latina.cu

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, κατήγγειλε ότι οι HΠA και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν σήμερα να στήσουν ένα νέο σκηνικό ψυχρού πολέμου για να διχάσουν τον κόσμο με βάση τα συμφέροντά τους.
Μέσω της πολιτικής εργαλειοποίησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας, επιχειρούν να «διαιρέσουν τον κόσμο ανάμεσα σε συμμάχους της αυτοκρατορίας και ανεξάρτητες χώρες», προειδοποίησε ο πρόεδρος.

Την προηγούμενη, είχε δηλώσει από το Προεδρικό Μέγαρο Μιραφλόρες, «Δεν πιστεύουμε στη διαίρεση του κόσμου ή στην κλιμάκωση των συγκρούσεων, πιστεύουμε σε έναν πολυπολικό, πολυκεντρικό κόσμο χωρίς ηγεμονίες».

Ο αρχηγός του κράτους υποστήριξε τον σεβασμό για την πολιτική ποικιλομορφία και την ταυτότητα των κυρίαρχων εθνών, ενώ επανεπιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στην ανάδυση μιας νέας ανθρωπότητας και ενός 21ου αιώνα χωρίς αυτοκρατορίες.

Σχετικά με αυτό, ο εκτελεστικός γραμματέας της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους Λαούς της Δικής μας - Συνθήκη Εμπορίου Λαών (ALBA-TCP), Σάχα Γιοορέντι, προέτρεψε να παραμένουν σε εγρήγορση στη χρήση των όρων ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατία, ειρήνη, μέσω των οποίων επιχειρούν να προκαλέσουν σύγχυση στον πληθυσμό.

«Όσοι μιλούν στο όνομα της ειρήνης και δεν καταδικάζουν τον ιμπεριαλισμό, είτε είναι πολύ αφελείς είτε είναι συνένοχοι, γιατί ο αληθινός αγώνας για την ειρήνη είναι αμετάκλητα αντιιμπεριαλιστικός, αντιαποικιακός, αντικαπιταλιστικός και αντιπατριαρχικός», τόνισε ο ανώτερος αξιωματούχος. του περιφερειακού οργανισμού.

Σχετικά με το Παγκόσμιο Συνέδριο των Λαών για την Ειρήνη, το οποίο ασχολήθηκε με την ανάγκη για τη λαϊκή δημοκρατία ενόψει της πολυδιάστατης κρίσης, επεσήμανε ότι αυτό αποτελεί ευκαιρία για την ενότητα των ανεξάρτητων λαών, « αυτών που αρνούμαστε να γονατίσουμε και να υποταχτούμε σε νέες αποικιακές μορφές».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τόνισε ότι μια νέα ανθρωπότητα θα αναδυθεί με διαρκείς αγώνες και μάχες, και την αναγνώριση της διαφορετικότητας ως μεγάλης δύναμης της ανθρωπότητας.

Κάλεσε να αγωνιστούμε για έναν καλύτερο κόσμο, «είμαστε ένας λαός, μια ανθρωπότητα, ένα όνειρο: μια ανθρωπότητα τώρα σίγουρα χωρίς αυτοκρατορία ή ηγεμόνα, χωρίς εκβιασμούς και κυρώσεις. μια ανθρωπότητα διαλόγου μεταξύ πολιτισμών, θρησκειών, κουλτούρας και ιδιοσυγκρασιών των λαών.