Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

To "Nόμπελ των Λαών" στους κουβανούς γιατρούς

Ο Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μιγκέλ Ντιας Κανέλ Μπερμούδες, αναγνώρισε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter την αξία της Κουβανικής Ιατρικής Ταξιαρχίας Henry Reeve, ως αντάξια του Βραβείου Ειρήνης των Λαών.

Πάνω από εκατό οργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, που συνενώνουν περισσότερους από 40.000 ανθρώπους, απένειμαν το Βραβείο Ειρήνης των Λαών (People's Peace Awards) στην κουβανική Διεθνή Ιατρική Ταξιαρχία Henry Reeve .


506 / 5000

Αποτελέσματα μετάφρασης

"Ένα βραβείο λαού για όσους εργάζονται στην υπηρεσία του λαού: Henry Reeve, μια κουβανική ταξιαρχία που (φέρει το όνομα) τιμά έναν Βορειοαμερικανό ήρωα", έγραψε ο πρώτος γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούδες, στον λογαριασμό του στο Twitter.

Οι ακτιβιστές αναγνώρισαν "το ανεκτίμητο έργο και την αφοσίωσή τους που σώζει ζωές και διαδίδει τον διεθνισμό και την αλληλεγγύη σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Χοσέ Α. Πόρταλ Μιράντα στο Facebook.



Η Ταξιαρχία ιδρύθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2005 από τον κομααντάντε Φιντέλ Κάστρο Ρουζ, ως απάντηση στις ζημιά που προκάλεσε ο τυφώνας Κατρίνα στην πόλη της Νέας Ορλεάνης στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφήνοντας 1.336 νεκρούς και ζημιές αξίας 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η αποστολή της συνεχίζει να είναι η παροχή ιατρικής βοήθειας σε πληθυσμούς που είναι θύματα φυσικών καταστροφών και επιδημιών σε άλλες χώρες και η συμβολή της είναι ανάλογη με τον τύπο του δυσμενούς συμβάντος υγείας. Τα περισσότερα από τα μέλη της έχουν εμπειρία σε διεθνείς αποστολές υγείας και η συμμετοχή είναι εντελώς εθελοντική.