Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Έλληνες βουλευτές καταδίκασαν τον αποκλεισμό των ΗΠΑ κατά της Κούβας

  Πηγή: prensa-latina.cu

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου - Η Ομάδα Φιλίας με την Κούβα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο καταδίκασε σήμερα τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που έχουν επιβάλλει οι Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και έξι δεκαετίες στο έθνος της Καραϊβικής .

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Κουβανή πρέσβη Σέλμυς Ντομίνγκες και τον πρόξενο Χοσέ Οριόλ Μαρέρο, τα μέλη της εν λόγω ομάδας επανέλαβαν την αλληλεγγύη τους προς το νησί και την υποστήριξή τους στο ψήφισμα που υποβάλλεται κάθε χρόνο ενώπιον του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με την απαίτηση τερματισμού της Βορειοαμερικανικής πολιορκίας.

Επεσήμαναν επίσης τα επιτεύγματα της Κούβας στην αντιμετώπιση της πανδημίας Coivd-19, παρά την έξαρση των επιθέσεων της Ουάσινγκτον.

Με αυτή την έννοια, τόνισαν τη δημιουργία από τους επιστήμονες του νησιού της Καραϊβικής των δικών τους εμβολίων για την καταπολέμηση του κορονοϊού SARS-CoV-2 και αναγνώρισαν το διεθνιστικό έργο της ιατρικής μπριγάδας Henry Reeve.

Από την άλλη πλευρά, κατήγγειλαν τη μιντιακή χειραγώγηση και τις απόπειρες παρέμβασης και αποσταθεροποίησης εναντίον της Κούβας, που οργανώθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τον Λευκό Οίκο.

Οι Έλληνες βουλευτές και οι Κουβανοί διπλωμάτες στηρίζουν την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και τις ανταλλαγές μεταξύ της Ομάδας και της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας. (PL)