Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Ο υπουργός Άμυνας της Βολιβίας καταγγέλλει σχέδιο αποσταθεροποίησης

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Ο υπουργός Άμυνας της Βολιβίας Εντμούντο Νοβίγιο κατήγγειλε την Κυριακή ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης εναντίον του Προέδρου Λούις Άρσε από τις "Επιτροπές Πολιτών" της χώρας, οι οποίες μαζί με την (τοπική) κυβέρνηση της Σάντα Κρούς, με επικεφαλής τον Λουίς Φερνάντο Καμάτσο, προετοιμάζουν διάφορες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης και μιας κινητοποίησης.

"Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει μια κυβέρνηση νόμιμη, δημοκρατική και συνταγματική, εκλεγμένη από το 55% των Βολιβιάνων και υπάρχει επίσης μια ηττημένη αντιπολίτευση, που εδώ και δεκατέσσερα χρόνια εργάζεται πάνω στον βασικό της στόχο, πως και με τι μέσα θα επιστρέψει στην εξουσία", δήλωσε ο Νοβίγιο στον τοπικό τύπο.

Αυτή την απάντηση έδωσε ο Νοβίγιο σε συνέντευξη τύπου, για να είναι γνωστές οι θέσεις του σχετικά με το κάλεσμα σε αντικυβερνητική πορεία στις 10 και απεργία στις 11 Οκτώβρη, από τις "Επιτροπές Πολιτών της Βολιβίας".


"Αυτή η αντιπολίτευση έχει ένα σχέδιο σε διαδικασία υλοποίησης, το οποίο έχει στόχο την αποσταθεροποίηση μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας σε σχέση με τις οικονομικές ομάδες που είναι είναι ενταγμένες στην Πολιτική Επιτροπή της Σάντα Κρουζ.

Μεταξύ αυτών των αντιπολιτευόμενων είναι οι επιχειρηματίες της Σάντα Κρουζ με κοινωνική βάση υποστήριξης από τους πολιτικούς φορείς τους, οι οποίοι είναι οι Επιτροπές Πολιτών, σύμφωνα με το μέλος της κυβέρνησης Άρσε.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι η Αυτόνομη Περιφερειακή Κυβέρνηση της Σάντα Κρουζ ενόψει της υποτιθέμενης απουσίας ενός σχεδίου ανάπτυξης και της "αδυναμίας διαχείρισης", αρθρώνει ένα λόγο με υποτιθέμενα κοινωνικά αιτήματα. 

Στην πραγματικότητα θέλουν να πουν ότι "αφού στους 11 μήνες δεν μπορέσαμε να εδραιωθούμε στην κυβέρνηση, σήμερα θα πάρουμε πίσω την κυβέρνηση, την εξουσία, με την ίδια μέθοδο, επειδή αυτό που θέλουν είναι να έχουν τον έλεγχο της διακυβέρνησης, την κεντρική κυβέρνηση ".