Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Περού - Ο Πέδρο Καστίγιο παρουσιάζει την δεύτερη αγροτική μεταρρύθμιση

 Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

 Fuente: Presidencia Perú | Fotógrafo: Jose Luis Cristobal
Ο πρόεδρος του Περού, Πέδρο Καστίγιο, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Υπουργών, Γκουίντο Μπελίντο, και τα μέλη του υπουργικού υπουργικού συμβουλίου θα συμμετάσχουν αυτήν την Κυριακή στην παρουσίαση της λεγόμενης δεύτερης αγροτικής μεταρρύθμισης στην πόλη του Κούσκο. Προηγουμένως, ο πρόεδρος συμμετείχε στην τελετή έναρξης του CITE-Agroindustrial Vraem, στην περιοχή Πιτσάρι (Κούσκο), η οποία θα προωθήσει την ανταγωνιστικότητα των παραγωγών και των εταιρειών που συνδέονται με την αλυσίδα παραγωγής καφέ και κακάο.

Ο Καστίγιο δήλωσε ότι η δεύτερη αγροτική μεταρρύθμιση θα επιτρέψει στο κράτος να πάει στους αγρότες με μέσα επικοινωνίας, τεχνολογίας και τεχνικών συμβουλών.

 


«Κάποιοι έχουν καταλαβαίνουν ότι η δεύτερη αγροτική μεταρρύθμιση είναι για να αφαιρέσουμε γη, κάτι εντελώς ψευδές, πρέπει να το βγάλουμε από το μυαλό μας, σκεφτήκαμε καν, δεν θα γίνει, θα ήταν παράλογο να πράξει αυτό η κυβέρνηση αυτό», είπε. 

Εξήγησε ότι με τη δεύτερη αγροτική μεταρρύθμιση θα προωθηθούν εκείνα τα εκκρεμή ζητήματα της πρώτης, η οποία έδωσε στους αγρότες γη για παραγωγή. Η 2η Αγροτική Μεταρρύθμιση είναι μια κυβερνητική πολιτική χωρίς απαλλοτριώσεις ή κατασχέσεις και επιδιώκει να οδηγήσει τις δημόσιες πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης της οικογενειακής, της κοινοτικής και της συνεταιριστικής γεωργίας.

Αυτός ο δεύτερος κανόνας περιλαμβάνει ένα σχέδιο για την κινητοποίηση και την κατάρτιση των παραγωγών, καθώς και τον εκσυγχρονισμό και την εκβιομηχάνιση της εθνικής γεωργίας μέσω της παροχής πιστώσεων σε αυτές τις παραγωγικές μονάδες που αντιπροσωπεύουν έως και το 97% του συνόλου που υπάρχουν στην εθνική επικράτεια.

Στην τελετή σήμερα το πρωί ο Καστίγιο συνοδεύονταν από την Πρώτη Κυρία του Έθνους, Λίλια Παρέδες , τον Υπουργό Παραγωγής, Γβάν Κίσπε , τον εκτελεστικό διευθυντής του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Παραγωγής, Σέρχιο Ροντρίγκες και τον διευθυντή του CITE agroindustrial Vraem, Χοσέ Γκαρθία.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός του κράτους θα συναντηθεί με παραγωγούς και αγρότες από το Βράεμ στο Πιτσάρι.