Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Οι New York Times επισημαίνουν την ανοσοποίηση κατά του COVID-19 στην Κούβα, "με εγχώρια εμβόλια"

   Πηγή: | Cubadebate

Η αμερικανική εφημερίδα The New York Times επεσήμανε την Παρασκευή το έργο της Κούβας στην αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19, επικεντρώνοντας στην εκστρατεία εμβολιασμού με δικά της εμβόλια.
 

Στο άρθρο με τίτλο "Η Κούβα ελπίζει να επιτύχει πλήρη ανοσοποίηση με εμβόλια εθνικής παραγωγής έως τις 31 Δεκεμβρίου", η εφημερίδα αναφέρθηκε στην παρέμβαση του Προέδρου Μιγκέλ Νιας Κανέλ την Πέμπτη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Κουβανός ηγέτης, του οποίου τα 11 εκατομμύρια πολίτες έχουν απομονωθεί εδώ και δεκαετίες από τον αποκλεισμό των ΗΠΑ, καταδίκασε την Ουάσινγκτον για τις πολιτικές εξαναγκασμού και οικονομικής στέρησης, που επιδιώκουν να διαγράψουν το νησί από τον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη, εξηγεί το δημοσίευμα.

Παρά την πραγματικότητα αυτή, «η ιατρική και επιστημονική κοινότητα αυτού του έθνους κατάφερε να δημιουργήσει τοπικά εμβόλια   για την καταπολέμηση της πανδημίας. Πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού είναι  πλήρως εμβολιασμένο με αυτά», πρόσθεσε, επικαλούμενος τα λόγια του Ντιας-Κανέλ.

Σύμφωνα με τους The New York Times, η πρόοδος της κουβανικής εκστρατείας ανοσοποίησης ξεχωρίζει εν μέσω του πανοράματος  ανισότητας σε όλο τον κόσμο, όπου οι περισσότερες δόσεις εμβολίων πήγαν στα πλουσιότερα έθνη. 

Η εφημερίδα αξιολογεί τη χώρα της Καραϊβικής ως τη μόνη στον κόσμο που περιλαμβάνει παιδιατρικές ηλικίες, από δύο ετών, στον εμβολιασμό κατά της νόσου που προκαλείται από τον SARS-CoV-2.