Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα μικτή εταιρία βιοτεχνολογίας ιδρύεται στην Κούβα

 Πηγή: Prensa-latina.cu

Μια νέα μικτή επιχείρηση για την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση καινοτόμων προϊόντων βιοτεχνολογίας με ονομασία IncuBIO S.A. εμφανίστηκε στην Κούβα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Η εφημερίδα Granma πρόσθεσε ότι αυτή η εταιρεία έχει έδρα στην Ειδική Ζώνη Ανάπτυξης του Μαριέλ (ZEDM) και ανταποκρίνεται σε ανακοίνωση που έγινε από τους δύο εταίρους: την τοπική εταιρεία Cimab S.A. και την Neuronic Mexicana S.A. C.V(μεταβλητού κεφαλαίου).

Σύμφωνα με πρόσθετες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικού Εμπορίου και Ξένων Επενδύσεων (Mincex), η IncuBIO έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει κεφάλαια με επιχειρηματικό κίνδυνο και οι μετοχές της ενδέχεται να αποκτηθούν από μελλοντικούς επενδυτές.

Αυτό επιδιώκει να αυξήσει την αξία αυτών των προϊόντων χρηματοδοτώντας κλινικές δοκιμές σε αγορές υπανάπτυκτες χωρών.

Μεταξύ των καινοτόμων προϊόντων των οποίων την ανάπτυξη και διάθεση στην αγορά καλύπτει η αποκλειστική άδεια της νέας κοινής οντότητας, βρίσκεται το NeuroEPO, ένα από τα πιο υποσχόμενα περιουσιακά στοιχεία στο χαρτοφυλάκιο του Κέντρου Μοριακής Ανοσολογίας αυτής της χώρας.

Το εν λόγω φάρμακο δοκιμάζεται ως θεραπεία για διάφορες νευροεκφυλιστικές ασθένειες, όπως το Αλτσχάιμερ, το Πάρκινσον και η αταξία.

Διευκρινίζεται ότι με την ενσωμάτωση της IncuBIO, η Cimab γίνεται μέτοχος πέντε κοινών επιχειρήσεων με έδρα στην Κίνα, την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη και αυτή τη χώρα.

Η Cimab είναι αφιερωμένη στην ανάπτυξη και διαχείριση επιχειρήσεων μέσω της άμεσης συμμετοχής της σε διεθνείς συμμαχίες. Από την πλευρά της, η Neuronic Mexicana S.A. C.V. είναι υπεύθυνη για την εμπορική διάθεση βιοφαρμακευτικών προϊόντων και ιατρικού εξοπλισμού.