Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Κούβα: "Η εντολή μάχης δόθηκε, οι επαναστάτες στο δρόμο" - videos / λεπτό προς λεπτό


έλουν να μας προκαλέσουν ασφυξία για να τελειώσουν με την Επανάσταση, αν ανησυχούν για τον λαό, να τερματίσουν τον αποκλεισμό", δήλωσε ο πρόεδρος της Κούβας.

Ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούδες, καταδίκασε αυτήν την Κυριακή τις εκστρατείες δυσφήμησης που διεξάγουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, εν μέσω πανδημίας και  εντατικοποίησης του παράνομου οικονομικού, χρηματοοικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ  στο έθνος της Καραϊβικής.

"Με συγκαλυμμένο, δειλό και καιροσκοπικό τρόπο, αυτοί που πάντα υποστηρίζουν τον αποκλεισμό και έχουν χρησιμοποιήσει μισθοφόρους και λακέδες της αυτοκρατορίας, εμφανίζονται με ανθρωπιστικά δόγματα για να ενισχύσουν την άποψη ότι η κουβανική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να ξεπεράσει αυτήν την κατάσταση. Εάν   ανησυχούν για τον κουβανικό λαό, να τερματίσουν τον αποκλεισμό (…) ξέρουμε ότι δεν το κάνουν επειδή δεν έχουν αξία"  δήλωσε ο πρόεδρος της Κούβας.

Ο αρχηγός του κράτους υποστήριξε ότι η εντατικοποίηση του αποκλεισμού προκαλεί περισσότερες ελλείψεις και με αυτό θέλουν να προκαλέσουν μια εσωτερική κατάρρευση, "Θέλουν να μας προκαλέσουν ασφυξία για να τελειώσουν με την την Επανάσταση και ο κόσμος όταν βρίσκεται σε δραματική κατάσταση, βλέπουμε τι συνέβη στο San Antonio de los Baños ", πρόσθεσε.

Συνέχισε αναφερόμενος στις ομάδες χειραγωγών που δυσφημίζουν την κυβέρνηση, αλλά συνεχίζουν την εκστρατεία του παράνομου αποκλεισμού και επεσήμανε ότι μπροστά στις εκστρατείες δυσφήμησης, οι επαναστάτες πρέπει να βγουν στους δρόμους για να υπερασπιστούν την Πατρίδα.

"Περιηγηθήκαμε στην πόλη για να δείξουμε ότι ο δρόμος ανήκει στους επαναστάτες, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και άλλες περιοχές όπου οργανώθηκαν συγκεντρώσεις, δίνω αυτή την πληροφόρηση για να διαβεβαιώσω ότι οι δρόμοι ανήκουν στην Επανάσταση. Ότι το κόμμα και η κυβέρνηση έχουν όλη τη διάθεση να συζητήσουν και να βοηθήσουν ", δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.

Ο πρόεδρος κάλεσε ολόκληρη τη βάση της επανάστασης να συνεχίσει να βγαίνει στους δρόμους για να αντιμετωπίσει με ανωτερότητα τις προκλήσεις των χειραγωγών που προωθούν τις διαδηλώσεις, αλλά υποστηρίζουν τις παράνομες κυρώσεις, "ξέρουμε ότι υπάρχουν επαναστατικές μάζες που αντιμετωπίζουν τις αντεπαναστατικές ομάδες, δεν θα αποδεχτούμε κανένας μισθοφόρος και πουλημένος στην βορειοαμερικανική αυτοκρατορία να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στο λαό μας", πρόσθεσε.Μιντιακή χειραγώγηση και αποκλεισμός

Ο αρχηγός του κράτους τόνισε ότι οι προκλήσεις των μικρών ομάδων σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα σκηνικό για να εισβάλουν στο έθνος, "κατά το δεύτερο μισό του 2019, εξηγήσαμε ότι πηγαίναμε σε μια δύσκολη συγκυρία, με βάση τα δείγματα που έδινα οι ΗΠΑ κατά της Κούβας ", υπενθύμισε.

"Ξεκίνησαν οι οικονομικές, χρηματοπιστωτικές, εμπορικές και ενεργειακές κυρώσεις, θέλουν (η Ουάσινγκτον) να προκληθεί ένα εσωτερικό κοινωνικό ξέσπασμα στην Κούβα για να καλέσουν ανθρωπιστικές αποστολές που μεταφράζεται σε στρατιωτικές παρεμβάσεις και εισβολή", κατήγγειλε ο Πρόεδρος Ντιάς-Κανέλ.

Συνεχίζοντας σχετικά με τις διώξεις των ΗΠΑ εναντίον του έθνους, ο πρόεδρος υπενθύμισε ότι η χώρα συμπεριλήφθηκε στην περίφημη λίστα χωρών - χορηγών της τρομοκρατίας, "μια μονομερής λίστα, όπου αυτοί πιστεύουν ότι είναι αυτοκράτορες του κόσμου", πρόσθεσε.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΙΑΣ ΚΑΝΕΛΟ Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κούβας, Μιγκέλ Ντιάς Κανέλ Μπερμούδες, εμφανίστηκε ζωντανά στο εθνικό ραδιόφωνο και την τηλεόραση στις 4:00 μ.μ.

Πρέπει να διακόψουμε το Σαββατοκύριακό με την οικογένειά μας για να μοιραστούμε μαζί σας κάποια στοιχεία γι αυτά που έλαβαν χώρα αυτήν την Κυριακή ως μέρος των προκλήσεων της αντεπανάστασης στη χώρα, δήλωσε ο Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μιγκέλ Ντιας Κανέλ.

Ήμασταν ειλικρινείς, είμαστε διαφανείς, είμαστε σαφείς και κάθε στιγμή εξηγούσαμε στο λαό μας τις πολυπλοκότητες της τρέχουσας περιόδου Σας υπενθυμίζω ότι πριν από πάνω από ενάμισι χρόνο, στις αρχές του δεύτερου εξάμηνου του 2019, έπρεπε να εξηγήσουμε ότι πηγαίναμε σε μια δύσκολη συγκυρία. Αυτό ελήφθη ως μέρος του λαϊκού χιούμορ (όμως) έχουμε παραμείνει σε αυτή τη συγκυρία όλων των δειγμάτων που έδωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, με επικεφαλής την κυβέρνηση Τραμπ, σε σχέση με την Κούβα.

Άρχισαν να οξύνονται μια σειρά περιοριστικών μέτρων έντασης του αποκλεισμού, χρηματοοικονομικών κυρώσεων στον ενεργειακό τομέα, με σκοπό να προκαλέσουν ασφυξία στην οικονομία μας, η οποία οδηγούσε στην και αυτό θα προκαλούσε το πολυαναμενόμενο μαζικό κοινωνικό ξέσπασμα, που θα δημιουργούσε τις δυνατότητες για όλη την ιδεολογική εκστρατεία που θα μπορούσε να καλέσει σε ανθρωπιστική παρέμβαση που θα κατέληγε σε στρατιωτική επέμβαση και παρέμβαση κάτι που θα έπληττε τα δικαιώματα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία όλων των λαών.

Αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε, έπειτα ήρθαν τα 243 μέτρα (της κυβέρνησης Τραμπ) που όλοι γνωρίζουμε και τελικά αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί η Κούβα στη λίστα των χωρών που προωθούν την τρομοκρατία, μια ψευδή, παράνομη και μονομερή λίστα που υιοθέτησε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, πιστεύοντας ότι είναι οι αυτοκράτορες του κόσμου.

Πολλές χώρες υποτάσσονται σε αυτές τις αποφάσεις, αλλά πρέπει να αναγνωριστεί ότι άλλες δεν επιτρέπουν να τους επιβληθούν. Όλοι αυτοί οι περιορισμοί οδήγησαν τη χώρα σε άμεση διακοπή διάφορων πηγών εισοδήματος σε συνάλλαγμα, όπως ο τουρισμός, τα ταξίδια Κουβανοαμερικάνων στη χώρα μας και τα εμβάσματα. Κατασκευάστηκε ένα σχέδιο δυσφήμησης των κουβανικών ιατρικών ταξιαρχιών (αλλά) και των συνεργασιών αλληλεγγύης που παρείχε η Κούβα, οι οποίες απέφεραν ένα σημαντικό μέρος συναλλάγματος.

Όλη αυτή η κατάσταση προκάλεσε μια κατάσταση ελείψεων στη χώρα, ειδικότερα τροφίμων, φαρμάκων, πρώτων υλών και προμηθειών για τις οικονομικές και παραγωγικές μας διαδικασίες και την ίδια στιγμή επιδρούσαν και στις εξαγωγές. Ξεχωρίζουν δύο σημαντικά στοιχεία: η ικανότητα εξαγωγής και η ικανότητα επένδυσης πόρων. Και από τις παραγωγικές διαδικασίες (που αφορούν) την ανάπτυξη αγαθών και υπηρεσιών για τον πληθυσμό μας.

Έχουμε επίσης περιορισμούς στα καύσιμα και τα ανταλλακτικά και όλο αυτό προκάλεσε ένα βαθμό δυσαρέσκειας, μαζί με τα συσσωρευμένα προβλήματα που καταφέραμε να λύσουμε και που προέρχονταν από την ειδική περίοδο, σε συνδυασμό με την έντονη μιντιακή εκστρατεία στα πλαίσια του αντισυμβατικού που προσπαθεί να διαρρήξει την ενότητα κόμματος-κράτους και λαού. Και που επιχειρεί να βγάλει την κυβέρνηση ανεπαρκή και ανίκανη να προσφέρει ευημερία στον κουβανικό λαό., μια θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που μαζί τους μπορεί να φιλοδοξούν στην πρόοδο μιας χώρας όπως η δική μας.

Αυτές είναι οι γνωστές συνταγές υποκρισίας, ο διπρόσωπος λόγος που γνωρίζουμε πολύ καλά καθ' όλη την ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στην Κούβα. Πώς παρέμβηκαν στη χώρα μας, πώς κατέλαβαν το νησί μας το 1902, πώς διατήρησαν την κυριαρχία στο νησί μας την περίοδο της ψευδο-δημοκρατίας και πώς αυτά τα συμφέροντα πλήττονται από την κουβανική επανάσταση κατά τον θρίαμβο της;

Εδώ και 60 χρόνια τους έχει ενοχλήσει πολύ το παράδειγμα της κουβανικής επανάστασης. Έχουν εφαρμόσει έναν άδικο, εγκληματικό και σκληρό αποκλεισμό, που τώρα εντείνεται σε συνθήκες πανδημίας και εκεί φαίνεται η ξεκάθαρη κακία αυτών των προθέσεων. Αποκλεισμό και κυρώσεις που δεν έχουν επιβάλει ποτέ εναντίον οποιασδήποτε άλλης χώρας, ούτε εναντίον αυτών που θεωρούν τους κύριους εχθρούς τους.

Πρόκειται για μια εμονική πολιτική, ενάντια σε ένα μικρό νησί που το μόνο που επιδιώκει είναι να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία και την κυριαρχία του και να οικοδομήσει την κοινωνία του με αυτοδιάθεση σύμφωνα με τις αρχές που υποστήριξε πάνω από το 86% του πληθυσμού του πριν από μερικά χρόνια, όταν ενέκρινε το ισχύον Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Κούβας.

Σε αυτές τις συνθήκες έρχεται η πανδημία, μια πανδημία που επηρέασε όχι μόνο την Κούβα, αλλά ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Επηρέασε ι τις πλούσιες χώρες και πρέπει να ειπωθεί ότι μπροστά σε αυτή την πανδημία, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε αυτές οι πλούσιες χώρες είχαν όλη την ικανότητα να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της στην αρχή, και σε πολλές από αυτές τις χώρες του πρώτου κόσμου, με πολύ περισσότερο πλούτο , κατέρρευσαν τα συστήματα υγείας και οι θάλαμοι εντατικής θεραπείας. Οι φτωχοί ήταν σε μειονεκτική θέση επειδή δεν υπάρχουν δημόσιες πολιτικές που να στοχεύουν στο λαό και σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι χώρες παρουσίασαν χειρότερους δείκτες από αυτούς της Κούβας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΚΑΛΑ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ RADIO & TV MARTΙ ΤΟΥ ΜΑΙΑΜΙ  


Αυτή την Κυριακή, μερικές δεκάδες Κουβανοί αποφάσισαν να βγουν και να διαδηλώσουν. Η πρώτη διαδήλωση ξεκίνησε στο San Antonio de los Baños (Artemisa, δυτικά) με συνθήματα «Κάτω η Δικτατορία!», «Ελευθερία» και «Πατρίδα και Ζωή».

Οι εικόνες του ίδιου αριθμού ατόμων στην (παραλιακή λεωφόρο) Malecón, και κάποιων δεκάδων μπροστά από την έδρα του Ινστιτούτου Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Κούβας (ICRT) στην κεντρική λεωφόρο 23. Εκεί, οι διαδηλωτές ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο , χωρίς να σημειωθούν βίαια επεισόδια, με εργαζόμενους της ICRT που κρατούσαν κουβανικές σημαίες και φωνάζαν συνθήματα όπως “Viva Fidel” και “Cuba sí, yanquis no”.

Πορείες καταγράφηκαν επίσης σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως στην Palma Soriano (Santiago de Cuba, oriente) και Güira de Melena καθώς και Alquízar και οι δύο στην επαρχία Artemisa. Αναμφίβολα, καθένας από αυτούς τους μικρούς πυρήνες, που για το συνωμοτικό όραμα των ηγεμονικών ΜΜΕ και ην παγκόσμια δεξιά θα ήαν «χιλιάδες», υλοποιούσαν ένα τυπικό σχέδιο, από αυτά που ο ιμπεριαλισμός σε εκτελεί σε διάφορες χώρες. Αλλά η Κούβα δεν είναι οποιαδήποτε χώρα, και ο κουβανικός λαός δεν θα επιτρέψει σε μια ομάδα υποταγμένη στα “φίκια και μεταξωτές κορδέλες” που πουλά η Ουάσιγκτον να θέλουν να προκαλέσουν μια εμπλοκή στα περισσότερα από 60 χρόνια της Επανάστασης.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΟΥΒΑ
ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝ  ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ !
17:57


18:01

 18:05

 18:06


18:09


18:14


18:20


18:57 - Frente al Museo de la Revolución