Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Η Κούβα περνάει στην τρίτη φάση δοκιμών και με το εμβόλιο Abdala

 Πηγή: Prensa-latina.cu

Το υποψήφιο εμβόλιο κατά του Covid-19, Abdala, συνεχίζει το χρονοδιάγραμμα της έρευνάς του με την εφαρμογή της τρίτης δόσης του ενέσιμου μέσου ως μέρος της κλινικής δοκιμής φάσης 3, όπως ενημέρωσε η BioCubaFarma στο Twitter.

Η δεύτερη πρόταση της Κούβας κατά του Covid-19 που φτάνει σε αυτό το στάδιο, η έρευνα ξεκίνησε με 48 χιλιάδες εθελοντές στις 22 Μαρτίου με την χορήγηση της πρώτης δόσης και στις 5 Απριλίου συνέχισε με τη δεύτερη.

Σχεδιασμένο με ένα σύντομο χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών μόνο τεσσάρων εβδομάδων (0-14-28 ημέρες), εφαρμόζεται στις επαρχίες του Σαντιάγο της Κούβας, του Γκουαντάναμο και της Γκράνμα, με υψηλή συχνότητα εμφάνισης της νόσου τελευταία.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, από το Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας, το πλήρες πρόγραμμα εμβολιασμού του Abdala θα ολοκληρωθεί την 1η Μαΐου.

Άλλες 120 χιλιάδες άτομα από αυτές τις περιοχές, καθώς και από την Αβάνα και το Σάνκτι Σπίριτους, ανοσοποιούνται επίσης με αυτό τον υποψήφιο εμβόλιο σε μια μελέτη πληθυσμιακής παρέμβασης σε κατηγορίες κινδύνου.

Σε μια ενημέρωση από τον επιχειρηματικό όμιλο BioCubaFarma, η εταιρεία ανέφερε επίσης σχετικά με τη συνέχεια των δοκιμών του Soberana 02, από το Ινστιτούτο Εμβολίων Φίνλεϊ, πρώτο εμβόλιο που ξεκίνησε την έρευνα στις 8 Μαρτίου.

Αυτό το υποψήφιο εμβόλιο χορηγήθηκε σε 44.010 εθελοντές στην Αβάνα, οι οποίοι συνέχισαν τη δοκιμή του με την χορήγηση της δεύτερης δόσης επίσης στις 5 Απριλίου και μέχρι σήμερα 16.862 άτομα έλαβαν τη δεύτερη δόση.

Τα δύο εμβόλια, Abdala και Soberana 02, αποτελούν μέρος μιας λίστας 24 εμβολίων υπομονάδων που αναπτύσσονται στον κόσμο, και περιλαμβάνονται επίσης στην ομάδα των 16 που προχωρούν επί του παρόντος στο τρίτο στάδιο των δοκιμών τους.

,