Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Επιστρέφει ο Ραφαέλ Κορέα προς το τέλος του έτους στο Εκουαδόρ για να υποβάλει υποψηφιότητα

Πηγή: granma.cu
(με πληροφορίες από Sputnik)

Ο πρώην πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, θα επιστρέψει στο Εκουαδόρ τον Νοέμβρη ή τον Δεκέμβρη του τρέχοντος έτους για να καταθέσει την υποψηφιότητά του ως υποψήφιος αντιπρόεδρος ή βουλευτής, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2021, δήλωσε την προηγούμενη Πέμπτη στο Sputnik ο δικηγόρος του Φάουστο Χαρίν.

«Πρόθεσή μας είναι να μπορέσει να επιστρέψει στο Εκουαδόρ. Μόλις καταθέσει την υποψηφιότητά του, αυτόματα θα προστατεύεται από την εκλογική ασυλία (...) θα επιστρέψει φέτος, τον Νοέμβρη ή τον Δεκέμβρη», δήλωσε ο δικηγόρος του πρώην προέδρου του Ισημερινού.


Τον Αύγουστο, ο Κορέα εξέφρασε σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Sputnik, ότι προτίθετο να είναι υποψήφιος για την αντιπροεδρία της χώρας του ή να καταλάβει μια θέση στην Εθνοσυνέλευση.

Η δίκη για την υπόθεση δωροδοκίας εναντίον του πρώην προέδρου Ραφαέλ Κορέα ξεκίνησε αυτό το μήνα με στόχο να εμποδίσει τον πρώην πρόεδρο να παρουσιάσει την υποψηφιότητά του για τις επόμενες εκλογές του Εκουαδόρ το 2021, γεγονός που έχει καταγγελθεί από τον ίδιο τον Κορέα.