Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Επιστολή προς Συντρόφους και Φίλους της Βενεζουέλας

 Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι,

Εκ μέρους του λαού μας και της κυβέρνησής μας, θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη που πάντα δείχνετε με την Μπολιβαριανή Επανάσταση. Γνωρίζουμε ότι είναι μια πολύ γενναία θέση που ξέρει να παρατηρεί την πραγματικότητα παρά την έντονη προπαγανδιστική εκστρατεία που οι ιμπεριαλιστικές και αντιδραστικές δυνάμεις αναπτύσσουν ενάντια στα ιδανικά του Μπολιβάρ και του Τσάβες, ενάντια στην σθεναρή απόφαση του λαού της Βενεζουέλας να προχωρήσει σε ένα δρόμο σοσιαλιστικής οικοδόμησης ενός καλύτερου κόσμου.

 

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2020, εκατομμύρια Βενεζουελανοί έχουν το δικαίωμα να εκλέξουν την Εθνοσυνέλευση για την περίοδο 2021-20025.

 

Σε αυτήν την εκλογική διαδικασία, θα συμμετάσχουν 109 πολιτικές οργανώσεις και 14.400 υποψήφιοι. Περισσότεροι από 90 οργανώσεις και περισσότεροι από 13 χιλιάδες υποψήφιοι προέρχονται από την αντιπολίτευση. Σε κοινοβουλευτικές εκλογές ο ιστορικός μέσος όρος συμμετοχής είναι 55 τοις εκατό.

 

Αυτή θα είναι η 25η εκλογική διαδικασία που πραγματοποιεί η Μπολιβαριανή Επανάσταση. Η δεξιά αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των 22 από τις 24 προηγούμενες εκλογές. Έχει αναγνωρίσει μόνο εκλογές που ήταν ευνοϊκές γι 'αυτήν.

 

Αντιμέτωποι με τους ισχυρισμούς της διοίκησης Τραμπ και των συμμάχων της, πρέπει να θυμόμαστε ότι το εκλογικό σύστημα της Βενεζουέλας είναι 100% ελεγχόμενο σε όλα του τα στάδια. Στην πραγματικότητα, λόγω των εκλογικών κανονισμών, υπόκειται σε 17 διαφορετικούς ελέγχους και όλες οι πολιτικές οργανώσεις συμμετέχουν σε όλους αυτούς. Ο τελικός έλεγχος συνίσταται στο ότι, κατά τη στιγμή του κλεισίματος ολόκληρης της εκλογικής διαδικασίας, το 51% όλων των εκλογικών κέντρων, που επιλέγονται τυχαία, ελέγχονται αμέσως και δημόσια.

 

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένας τομέας της αντιπολίτευσης δεν θα συμμετέχει στις εκλογές για την εκλογή βουλευτών στην Εθνοσυνέλευση. Το 2005, ολόκληρη η αντιπολίτευση αγνόησε την έκκληση για εκλογές και, ως εκ τούτου, βρισκόταν εκτός του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας κατά τη διάρκεια της νομοθετικής περιόδου 2006-2010.

 

Αυτή τη φορά, το 2020, το 2020, η αντιπολίτευση συμμετέχει στις εκλογές, αλλά απέχουν οι τέσσερις οργανώσεις που δεσμεύτηκαν περισσότερο με τη στρατηγική της κυβέρνησης Τραμπ να μην αναγνωρίσουν την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και να διορίσουν μια μαριονέτα που πληρώθηκε άμεσα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Αυτός ο τομέας της αντιπολίτευσης ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν κατάλληλες εκλογικές προϋποθέσεις, όσο ο Νικολάς Μαδούρο είναι πρόεδρος, όσο δε διορίζεται νέο Ανώτατο Δικαστήριο, όσο δε διορίζεται νέο Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο και όσο δεν εξαλείφεται το αυτοματοποιημένο σύστημα ψηφοφορίας.

 

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση Τραμπ θα θεωρήσει μόνο «δημοκρατική» μια εκλογική διαδικασία που συμβαίνει μετά από πραξικόπημα ή παραίτηση των λαϊκών δυνάμεων που σήμερα ασκούν κυβερνητικές λειτουργίες στη Βενεζουέλα. Αυτό το όραμα έχει επιβληθεί στους λακέδες του στη Βενεζουέλα και τους συμμάχους του στην Ευρώπη.

 

Εκείνοι που έχουν υποστηρίξει αυτήν την πολιτική του Trump επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι δεν παρατηρούν συνθήκες που εγγυώνται ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, αλλά αποφεύγουν να αναφέρουν ποιες είναι οι απαιτήσεις του Τραμπ και των υπηρετών του για να θεωρήσουν «ελεύθερες και δίκαιες» εκλογές στη Βενεζουέλα.

 

Επαναλαμβάνουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη συνεχή αλληλεγγύη σας και σας ζητάμε να εκφράσετε για άλλη μια φορά την υποστήριξή σας στον αγώνα του λαού της Βενεζουέλας που σήμερα αντιστέκεται ηρωικά, τον εγκληματικό οικονομικό αποκλεισμό που τους έχει επιβληθεί και την εκστρατεία ψεμάτων που επαναλαμβάνεται ακούραστα εναντίον του λαού μας και της Μπολιβαριανής Επανάστασης.

 

Σίγουρη για τη νίκη μας,

 

Ανεξαρτησία και Σοσιαλιστική Πατρίδα

Θα ζήσουμε και θα Νικήσουμε!

 

Freddy Fernández

Πρεσβευτής Σύμβουλος

Chargé d´ Affaires a.i.