Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

37 μήνες χωρίς δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Rafael Nahuel Yem, ιθαγενή ηγέτη Mapuche

 Πηγή:  Resumen Latinoamericano

Στις 25 Δεκεμβρίου συμπληρώθηκαν 37 μήνες χωρίς δικαιοσύνη για τη δολοφονία του weychafe Rafael Nahuel Yem. Δύο χρόνια και ένας μήνας υψώνουμε τις φωνές μας ασταμάτητα, προστατεύοντας τα προγονικά μας εδάφη και πολεμώντας ενάντια σε αυτό το ρατσιστικό κράτος όπου απουσιάζει η δικαιοσύνη για τους λαούς μας. 37 μήνες κατά τους οποίους πολλά τμήματα αυτής της κοινωνίας συνεχίζουν να αρνούνται ολόκληρη την ιστορία μας, αγνοώντας τη σιωπηλή γενοκτονία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ο σύντροφός μας δολοφονήθηκε από τη νομαρχία στα πλαίσιο της ανακατάληψης εδαφών στη Βίλα Μασκαρντί. Μέχρι σήμερα, το «Lof Lafken Winkul Mapu» συνεχίζει να δέχεται απειλές, διώξεις, πυροβολισμούς και παρενοχλήσεις. 

Αντιμέτωποι με όλες αυτές τις πράξεις ρατσισμού εναντίον των ανθρώπων του έθνους Mapuche σας καλούμε και καλούμε κάθε 25 του μήνα να συμμετάσχετε από οπουδήποτε θέλετε για να ενισχύσουν αυτή την διακήρυξη. Για να σταματήσει πλέον ατιμωρησία για το θάνατο κάθε αδερφού ιθαγενή. Οι λαοί μας έχουν αντίσταση και επίσης μνήμη. Από το Roca έως το Bullrich το κράτος είναι υπεύθυνο! 

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ! 
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ, ΔΕΚΑ ΘΑ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ! 

Δικαιοσύνη για τον RafaelNahuel 
Mariciweu! Mariciweu! 
Jallalla! Jallalla!