Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Η Κούβα δέχεται ευχές για την επέτειο της Επανάστασης

Πηγή: telesurtv.net

Ηγέτες διαφόρων χωρών επισημαίνουν την επίδραση της κουβανικής επαναστατικής διαδικασίας στη Λατινική Αμερική και τον κόσμο.

Συγχαρητήρια μηνύματα που εκφράζουν τον σεβασμό προς την Κούβα, έφτασαν στην Αβάνα, με την ευκαιρία της 62ης επετείου του θριάμβου της κουβανικής.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο Μόρος, , έστειλε στην Κουβανική Κυβέρνηση χαιρετιστήριο μήνυμα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter , επισημαίνοντας "τη θυσία και την πίστη του κουβανικού λαού που συνεχίζει να δίνει μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού στον κόσμο".


Mi abrazo fraterno y saludo a @DiazCanelB y a Raúl, en el 62° aniversario de la Revolución Cubana. Día en el que recordamos el sacrificio y la lealtad del pueblo cubano que sigue dando lecciones al mundo de solidaridad y humanismo. Seguimos el ejemplo de dignidad de Fidel. pic.twitter.com/ByWrafsZj2


Από τη Βενεζουέλα έστειλαν επίσης μηνύματα προσωπικότητες και οργανώσεις, όπως ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα, ο αντιπρόεδρος Οικονομικού Τομέα, Ταρεκ Αλ Αισάμι και το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV).


Από τη Νικαράγουα, ο Πρόεδρος Ντανιέλ Ορτέγκα και η Αντιπρόεδρος Ροσάριο Μουρίγιο έστειλαν χαιρετιστήριο μήνυμα στην κυβέρνηση και τον λαό της Κούβας, τονίζοντας τους δεσμούς ταυτοποίησης και δέσμευσης μεταξύ των επαναστατικών κινημάτων και των δύο εθνών.


Από την ασιατική ήπειρο, οι ηγέτες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και του Βιετνάμ εξέφρασαν επίσης τα συγχαρητήριά τους για την επέτειο. Ο αρχηγός του Κόμματος Εργασίας της Κορέας , Κιμ Γιονγκ Ουν, έστειλε θερμά συγχαρητήρια και αδελφικούς χαιρετισμούς στις ανώτερες αρχές του Κόμματος, της κυβέρνησης και του λαού της Κούβας, για τη νέα επέτειο της Επανάστασης. 

Σε επιστολή προς τον πρώτο γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο Ρουζ · και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ Μπερμούδες, ο Κιμ επαναλαμβάνει τη διαβεβαίωσή του ότι οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των "δύο κομμάτων και χωρών μας», που καθιερώθηκαν στον κοινό αγώνα για την εκπλήρωση του σοσιαλιστικής υπόθεσης, “θα αναπτυχθούν και θα ισχυροποιηθούν περεταίρω ". 

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος και πρόεδρος του Βιετνάμ, Νγκουγιέν Που Τρόνγκ, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον Ραούλ και τον Ντίας Κανέλ. 

Ο Πρωθυπουργός Νγκουγιέν Χουάν Πουκ και ο επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης, Νγκουγιέν Θι Κιμ Νγκαν, εξέφρασαν επίσης τα συγχαρητήριά τους στους κουβανούς ομολόγους τους, Μανουέλ Μαρέρο και Εστέμπαν Λάσο, αντίστοιχα. 

Ομοίως, ο πρώην πρόεδρος και ηγέτης της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, συγχαίρει την Κούβα για μια ακόμη επέτειο του θριάμβου της επανάστασής της, μέσω ενός μηνύματος στο Twitter, στο οποίο χαρακτήρισε τον λαό της Κούβας ως “τον πιο αλληλέγγυο λαό στον κόσμο”.