Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

ΗΠΑ: "Εκτός ελέγχου" η κατάσταση,θεωρεί η πλειοψηφία των ψηφοφόρων


To 80% των βορειοαμερικανών θεωρεί τη σημερινή κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες «εκτός ελέγχου», σύμφωνα με έρευνα των βορειοαμερικανικών Μέσων Ενημέρωσης NBC News και Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων (66%), των Δημοκρατών (92%) και των Ανεξάρτητων (78%) συμφωνούν ότι τα πράγματα είναι σήμερα εκτός ελέγχου στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 28 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, όταν ακριβώς  οι μαζικές διαμαρτυρίες για το θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ ενώ είχε συλληφθεί από την αστυνομία εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα.

Η ταχεία εξάπλωση της πανδημίας COVID-19 και η κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ είναι είναι επίσης από τις μεγαλύτερες ανησυχίες αυτών που ερωτήθηκαν.

Σχετικά με αυτά τα θέματα,το 63% ανησυχεί "πολύ" ή "κάπως" για το ενδεχόμενο να προσβληθεί από το νέο κορονοϊό, ο ίδιος είναι μέλος της οικογένειάς του, αν και αυτό το ποσοστό εμφανίζει πτώση 10 μονάδων σε σύγκριση με μια αντίστοιχη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο.

Επίσης, το 46% χαρακτήρισε την οικονομία ως "φτωχή" και είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται αυτό το ποσοστό  από τον Σεπτέμβριο του 2012. Επίσης, το 31% τη θεώρησε "δίκαια" και μόνο το 17% "καλή". 

Από την άλλη , ο Δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μούριελ Μπάους δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή απάντηση σε διαμαρτυρίες ενάντια στην αστυνομική κακοποίηση και η ρητορική του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ωθούν περισσότερους ανθρώπους στις διαδηλώσεις.

Καταδίκασε επίσης την ενέργεια της ομοσπονδιακής αστυνομίας να κάνει χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν  τους διαδηλωτές έξω από τον Λευκό Οίκο. Το γεγονός αυτό, την περασμένη εβδομάδα, οδήγησε περισσότερους ανθρώπους να συμμετάσχουν στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχει δει η πόλη για περισσότερο από μία εβδομάδα.
(Με πληροφορίες από την Telesur)