Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ζητά άρση του αποκλεισμού κατά της Κούβας

Πηγή: Prensa-latina.cu

Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (PIE) κάλεσε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν αμέσως τον οικονομικό, χρηματοπιστωτικό και εμπορικό αποκλεισμό κατά της Κούβας, καθώς πρόκειται για μια απαράδεκτη πολιτική απέναντι στην πανδημία Covid-19.

Η έκκληση υπέρ του τερματισμού αυτής της πολιορκίας στο νησί, που διαρκεί ήδη σχεδόν έξι δεκαετίες, διατυπώθηκε από την αντιπρόεδρο του PIE, Μάιτε Μόλα, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο λογαριασμό της στο Twitter.


«Είμαστε 35 ευρωπαϊκά κόμματα που έχουν ήδη δηλώσει εδώ και χρόνια, πρακτικά από τότε που ισχύει, την απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη τους για τον αποκλεισμό κατά της Κούβας και όλων των λαών, ποιος το αποφασίζει αυτό;» ρώτησε η ισπανίδα πολιτικός.

Αντιμέτωπη με μια κρίση του μεγέθους του Covid-19, μια ασθένεια που προκαλείται από τον κορονοϊό SARS-Cov-2, «μια χώρα που υφίσταται αποκλεισμό υπό αυτές τις συνθήκες είναι, εκτός από απαράδεκτο, μη αλληλέγγυο και από καθεστώτα ολοκληρωτικά, είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», κατήγγειλε.

Στο όνομα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως είναι επίσης γνωστό το PIE, η Μόλα ζήτησε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ και από όλους τους υποστηρικτές και συνοδοιπόρους της να σταματήσουν άμεσα τον αποκλεισμό της χώρας της Καραϊβικής.

Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, το οποίο συγκεντρώνει σχηματισμούς αυτού του ιδεολογικού ρεύματος, είναι μέλος της Συνομοσπονδιακής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς και της Αριστεράς των Πρασίνων του Βορρά στο Ευρωκοινοβούλιο.