Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Ανήλθαν σε 341 οι ασθενείς που ανάρρωσαν από Covid-19 στην Κούβα

Πηγή: Prensa-latina.cu

Ο αριθμός των ασθενών που ανάρρωσαν από τον Covid-19 στην Κούβα ανήλθε σε 341 με την προσθήκη 32 νέων εξιτηρίων, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας (MINSAP).

Στη τακτική συνέντευξη τύπου για την ενημέρωση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας, ο Διευθυντής Επιδημιολογίας του MINSAP, Φρανσίσκο Ντουράν, ανέφερε ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει τώρα να περάσουν 14 μέρες απομονωμένοι στο σπίτι ώστε στη συνέχεια να επαναλάβουν το τεστ PRC σε πραγματικό χρόνο.


Σύμφωνα με τον ειδικό, 3.425 άτομα έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία υπό παρακολούθηση, ως ύποπτοι και επιβεβαιωμένοι για Covid-19, ενώ άλλα 5.497 δέχονται φροντίδα στα σπίτια τους από το προσωπικό της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης.

Με την ύπαρξη 52 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, το σύνολο στο νησί είναι 1.189, δήλωσε ο Ντουράν, ο οποίος επίσης εξέφρασε τη λύτη του για το θάνατο δύο ασθενών την προηγούμενη ημέρα, και οι δύο Κουβανοί.

Ο ένας κάτοικος της επαρχίας Ματάνσας ηλικίας 84 ετών, συνδεόμενος με άλλον επιβεβαιωμένο ασθενή που μετά από αρκετές ημέρες με επιδεινωμένη κλινική εικόνα υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει.

Ο άλλος νεκρός ήταν τρόφιμος του 3ου Γηροκομείου στην πόλη της Σάντα Κλάρα με ιστορικό υψηλής αρτηριακής πίεσης, καρδιακής ανεπάρκειας και εκφυλιστικής νόσου του εντέρου.

Από τους ασθενείς που διαγνώστηκαν με την ασθένεια στην Κούβα, οι 790 διατηρούν σταθερή κλινική εξέλιξη, εννέα αναφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση και επτά σε σοβαρή κατάσταση.