Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Ο Πάπας ζητά την άρση των κυρώσεων και διαγραφή χρέους

Πηγή:  www.telesurtv.net

Στην προσευχή του ανέφερε ότι "ο Ιησούς δίνει δύναμη και ελπίδα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές" που νοιάζονται για τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από το Covid-19.

Στην δέηση  "Urbi et Orbi", στην λειτουργία του Πάσχα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, χωρίς πιστούς, ο ποντίφας δήλωσε ότι η διαγραφή χρέους θα επέτρεπε στις φτωχές χώρες να αντιμετωπίσουν καλύτερα την κρίση που προκάλεσε η πανδημία  του COVID-19.  

Ο ανώτατος ιεράρχης της Καθολικής Εκκλησίας ζήτησε επίσης τον τερματισμό των πολέμων και την αναστολή του εμπορίου όπλων.


"Δεν είναι ώρα για να ξεχάσουμε ότι η κρίση που αντιμετωπίζουμε δεν μας κάνει να παραμερίσουμε τόσες άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που φέρνουν μαζί τους τα δεινά πολλών ανθρώπων", ανέφερε.

Ζητώντας να "ανακουφιστεί η καρδιά τόσων προσφύγων και εκτοπισθέντων εξ αιτίας πολέμων, ξηρασιών και λιμών. Να προστατευτούν οι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες - πολλοί από αυτούς παιδιά - που ζουν σε αφόρητες συνθήκες, ιδιαίτερα στη Λιβύη και σύνορα μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας".

Προσευχήθηκε επίσης  "ο Ιησούς να δίνει δύναμη και ελπίδα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που προσφέρουν σε τόσα μέρη φροντίδα και αγάπη προς τον πλησίον μέχρι την εξάντληση της δύναμής τους και όχι σπάνια μέχρι και τη θυσία της δικής τους υγείας".