Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Κίνα και Ισπανία χρησιμοποιούν το κουβανικό φάρμακο για τον κοροναϊο - Ιταλία και Μεξικό ζητούν τη χρήση του [+VIDEO]

15 χώρες  ενδιαφέρονται ήδη να προμηθευτούν το φάρμακο 

Πηγή: cubaniagriega.blogspot.com

Ένα κουβανικό φάρμακο, το interferón beta,  χρησιμοποιείται μαζί με φάρμακα που σχετίζονται με τη θεραπεία του HIV/AIDS, στο νοσοκομείο Virgen del Rocío της Σεβίλλης για να αντιμετωπίσει με επιτυχία την πρώτη περίπτωση μόλυνσης που καταγράφεται στην Ισπανία. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτού κέντρου υγείας, ο Μιγκέλ Άνχελ Μπενίτες, 62 ετών, ανταποκρίνεται θετικά σε αυτή την πειραματική θεραπεία. 

Πρόκειται για την εφαρμογή του lopinavir και του ritonavir, που χρησιμοποιούνται επίσης για την πρόληψη του ιού HIV, μαζί με την ιντερφερόνη βήτα, το κουβανικό φάρμακο που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στην Κίνα και χρησιμοποιείται ακόμα από όλες τις χώρες παγκοσμίως που έχουν παρουσιαστεί κρούσματα από αυτή την πιθανή επιδημία που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ήδη χαρακτηρίσει ως “πολύ υψηλό” κίνδυνο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς της Σεβίλλης, η ιντερφερόνη βήτα έχει διαφορετικό μηχανισμό δράσης από τους άλλους δύο που χρησιμοποιούν, αλλά είναι εξίσου αποτελεσματικός. Το κουβανικό φάρμακο είναι μια πρωτεΐνη που τα ανθρώπινα κύτταρα παράγουν με φυσικό τρόπο όταν μολύνονται από έναν ιό. “Ο στόχος του φαρμάκου είναι να προειδοποιήσει τα άλλα κύτταρα, τα οποία αναπτύσσουν έτσι μεγαλύτερη αντίσταση στις λοιμώξεις", δήλωσαν οι Iσπανοί γιατροί. 

Ορισμένα νοσοκομεία του Wuhan χρησιμοποίησαν επίσης τη θεραπεία που χρησιμοποιήθηκε στο Virgen del Rocío με εξίσου θετικά αποτελέσματα, αν και η αξιοπιστία του είναι ελλιπής, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε να αναζητούμε τη θεραπεία. Αυτή η θεραπεία, με τα τρία φάρμακα, συμπεριλαμβανομένης της κουβανικής, είναι η πιο ενδεικνυόμενη, πειραματικά, από το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας. Η χρήση του συνιστάται όταν υπάρχουν σοβαρές ή απειλητικές για τη ζωή του ασθενούς, όπως στην περίπτωση του κοροναϊού.

Το Μεξικό επίσης αναζητά την ιντερφερόνη

Αλλά η Ισπανία δεν είναι η μόνη χώρα που ψάχνει το κουβανικό φάρμακο. Με την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος του κοροναϊού στο Μεξικό, εκτοξεύτηκε η αναζήτηση της ιντερφερόνης Alfa 2B, που θα μπορούσε να έρθει στο Μεξικό, αφού έχει επιδείξει τις θετικές της επιπτώσεις στη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων στην Κίνα. Είναι γνωστό ότι η ιντερφερόνη κατόρθωσε να θεραπεύσει περισσότερους από 1.500 ασθενείς με κοροναϊό και είναι μεταξύ των φαρμάκων που επέλεξε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.
***
Ρώμη, 8 Μαρτίου (Prensa Latina) – Η εθνική συντονίστρια των Κουβανών Κατοίκων Ιταλίας (CONACI) πρότεινε στις αρχές αυτής της χώρας τη χρήση του φαρμάκου Ιinterferón Alfa 2B (IF Rec) για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναιού COVID – 19. Σε ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ιταλικής κυβέρνησης και του κράτους, η CONACI επισημαίνει ότι αυτό το φάρμακο, που χρησιμοποιήθηκε στην Κίνα μαζί με άλλα φάρμακα, “δίνει βέλτιστα αποτελέσματα σε όσους έχουν προσβληθεί από τον ιό”. Σημειώνει επίσης ότι η ποιότητα του κουβανικού φαρμάκου Ιinterferón Alfa είναι επαρκώς πιστοποιημένη από δεκάδες έρευνες, επισημαίνοντας την ψηλή ποιότητα της ιατρικής επιστήμης στην Κούβα , “φορέα της ελπίδας σε πολλά μέρη του κόσμου”.

Σε αυτά τα πλαίσια, η κουβανική οργάνωση παραθέτει το παράδειγμα της ιατρικής μπριγάδας “Henry Reeves”, η οποία αντιμετώπισε με υποδειγματικό τρόπο τον ιό Έμπολα στην Αφρική και προτείνει “αυτή την ώρα αναζήτησης προσωπικού υγείας”, η Ιταλία αξιολογεί την πιθανή συμμετοχή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Κούβας, με τους γιατρούς της που σώζουν ζωές, στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. 

Η CONACI ευχαριστεί τις ιταλικές αρχές για τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης συναγερμού και εκφράζει την ευχή να μπορέσει να βοηθήσει “στις προκλήσεις που και η δική μας κοινότητα καλείται να αντιμετωπίσει”. Αντίστοιχη έκκληση απεύθυνε ο Εθνικός Σύνδεσμος Φιλίας Ιταλία – Κούβα σε ένα γράμμα που απέστειλε,την προηγουμένη, προς τον Υπουργó Υγείας της Ιταλίας.