Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Η Βενεζουέλα επιβεβαιώνει τα δύο πρώτα κρούσματα κορωναϊού στη χώρα

Πηγή: www.telesurtv.net

H αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας έκανε δηλώσεις σχετικά με την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την πρόληψη του κορωναϊού. 

Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσυ Ροντρίγκες ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα στη χώρα. Η Κολομβία και η Βραζιλία αγνοούν την πρόσκληση της Βενεζουέλας να αντιμετωπίσουν τον Covid-19. 

Tα δύο κρούσματα είναι δύο βενεζουελάνοι πολίτες. Μία γυναίκα 42 ετών που είχε ταξιδέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ και ένας άνδρας 52 ετών που είχε ταξιδέψει στην Ισπανία. Και οι δύο πολίτες είναι απομονωμένοι στον οικία τους στη περιφέρεια Μιράντα. 

Η εκπρόσωπος της Μπολιβαριανής κυβέρνησης ζήτησε από όλα τα πρόσωπα που βρίσκονταν στις 5 και 8 Μαρτίου στην πτήση αριθ. 6673 της Iberia να μπουν σε υποχρεωτική προληπτική καραντίνα.

"Ya estos dos casos están absolutamente aislados, están determinados los contactos directos y se está construyendo toda la cadena de contactos indirectos", aseguró la vicepresidenta ejecutiva, Delcy Rodríguez#SomosGarantíaAlimentaria pic.twitter.com/ZinRl42I1Z
"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει λάβει την απόφαση κλείσουν τα σχολεία από τη Δευτέρα, 16 Μαρτίου", δήλωσε ο Ροντρίγκες, ζητώντας παράλληλα, στο μέτρο του δυνατού, τα άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών να παραμείνουν όσο μπορούν στο σπίτι τους, προσθέτοντας επίσης ότι "Θα ζητήσουμε τη χρήση μάσκας για την είσοδο τόσο στο μετρό όσο και στις άλλες δημόσιες συγκοινωνίες".


Τις επόμενες ώρες, θα συνεχιστεί η αξιολόγηση της κατάστασης και η εθνική κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, δήλωσε η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας , καλώντας τους Βενεζουελάνους να αποφύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις και τις εκδηλώσεις υψηλής συγκέντρωσης κόσμου. 

Η εκπρόσωπος ανέφερε ότι ζητήθηκε τεχνική συνεργασία και βοήθεια από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας , επισημαίνοντας παράλληλα την πρόοδο αυτού του έθνους όσον αφορά την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας. 

"Ας παραμείνουμε ενωμένοι με πολλή ηρεμία και πειθαρχία, η Βενεζουέλα θα προχωρήσει", κατέληξε η Ντέλσυ Ροντρίγκες.