Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία τον COVID-19

foto Prensa Latina 
Πηγή: acn.cu

Αβάνα, 11 Μαρτίου (ACN– O Δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), κήρυξε σήμερα τον ιό COVID-19 ως πανδημία, λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσής του. 

Στο επίσημο προφίλ της ΠΟΥ στο Twitter , ο Δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να αυξήσουν τις δράσεις για να σταματήσουν την εξάπλωση της νόσου, η οποία έχει στάσει σε περισσότερους από 100.000 μολυσμένους ανθρώπους. 


"Λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσής του, ο #COVID19 είναι πλέον μια πανδημία, ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΠΟΥ @DrTedros και κάλεσε τις χώρες να εντείνουν τις ενέργειες για τον μετριασμό της εξάπλωσης, την προστασία των ανθρώπων και των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και τη διάσωση ζωών”, αναφέρει το tweet της ΠΟΥ. 

Όπως δημοσιεύθηκε από την Παναμερικανική Οργάνωση Υγείας (OPS), μέχρι την Τρίτη 10 Μαρτίου,έχουν αναφερθεί 835 περιπτώσεις COVID-19 και 27 θανάτων στην περιοχή της Αμερικής, εκ των οποίων 25 στις Ηνωμένες Πολιτείες. , μία στην Αργεντινή και μία στον Καναδά. 

Καμία περίπτωση της νόσου δεν έχει ακόμα αναφερθεί στην Κούβα και η κυβέρνηση της Κούβας, μαζί με το εθνικό σύστημα δημόσιας υγείας, τις πολιτικές και μαζικές οργανώσεις, έχει ξεκινήσει ένα σχέδιο μέτρων και δράσεων σε κάθε περιφέρεια της χώρας για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.