Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Το Βραβείο Λένιν στο Νικολάς Μαδούρο

Πηγή: www.elpais.cr

Καράκας, 25 Ιανουαρίου (Σπούτνικ). - Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έλαβε το Βραβείο Λένιν, την υψηλότερη διάκριση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας. Το βραβείο παραδόθηκε στον Βενεζουελάνο πρόεδρο την Παρασκευή (24/1) στη διάρκεια του κλεισίματος της Διεθνούς Συνάντησης ενάντια στον ιμπεριαλισμό που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας, από τις 22 μέχρι τις 24 Ιανουαρίου. 

"Δέχομαι με μεγάλη τιμή αυτό το βραβείο, για μένα, για εμάς, ο Λένιν στη στήθος μας, είναι μια μεγάλη επαναστατική δέσμευση, για την οικοδόμηση του Μπολιβαριανού σοσιαλισμού του εικοστού πρώτου αιώνα", δήλωσε ο πρόεδρος.



Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στο έργο του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, όσον αφορά την ειρήνη στη Λιβύη. 


Στις 13 Ιανουαρίου, η Μόσχα φιλοξένησε τις συνομιλίες για τη Λιβύη που προώθησαν η Ρωσία και η Τουρκία, στις οποίες συμμετείχε ο επικεφαλής της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, Fayez Sarraj και ο Jalifa Haftar. 

Ο τελευταίος εγκατέλειψε τη ρωσική πρωτεύουσα χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Sarraj, αλλά στις 17 του ίδιου μήνα δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να επιστρέψει.