Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα" προς ελληνική κυβέρνηση: "Μην τολμήσετε να αναγνωρίσετε εκπρόσωπο του Γουαϊδό"



Την απόφαση να τοποθετήσει ψευτο-πρέσβη στην Ελλάδα και το Ισραήλ ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο επίδοξος δικτάτορας-μαριονέτα των ΗΠΑ, Χουάν Γουαϊδό, εκθέτοντας την ελληνική κυβέρνηση ως τον πιστώτερο σύμμαχο της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ.


Παρά την σιωπή του υπουργείου Εξωτερικών και τις προσπάθειες Γουαϊδό να μειώσει τις αντιδράσεις(έριξε την ανάρτηση από το twitter, αφήνοντας την όμως στο λογαριασμό του στο facebook), φαίνεται πως επιχειρείται να προχωρήσει μια διαδικασία που ξεκίνησε από τα προσωπικά συγχαρητήρια του επίδοξου δικτάτορα στον Έλληνα πρωθυπουργό και την αναγνώριση του ίδιου ως "νόμιμου μεταβατικού προέδρου" της Βενεζουέλας από την ελληνική κυβέρνηση. 


Τα παραπάνω, σε μια περίοδο που οι πραξικοπηματίες έχουν ηττηθεί σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες από το 2015 και αποτύχει να καταφέρουν βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης Μαδούρο, ενώ ακόμα και η Γερμανία αναγκάστηκε να αποκαταστήσει διπλωματικές σχέσεις με την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας. 

Η δουλοπρέπεια της ελληνικής κυβέρνησης πέρα από επικοινωνιακό χαρακτήρα για το εσωτερικό της ακροατήριο, εξυπηρετεί συμφέροντα που έχουν να κάνουν με φίλα προσκείμενους σε κείνη επιχειρηματίες-καναλάρχες που ελπίζουν μια πολιτική αλλαγή στην Βενεζουέλα να τους απαλλάξει από πρόστιμα για την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε ο στόλος τους στην περιοχή. Σχετίζεται επίσης με την διαπλοκή των ελληνικών ομίλων με τις πετρελαϊκές εταιρίες που θέλουν να κλέψουν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας, και πιθανότατα με μια συνολική στρατηγική δουλοπρέπειας στον ιμπεριαλισμό που έχει να κάνει με τους ανταγωνισμούς στην περιοχή μας.

Η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα" καταδικάζει τους τυχοδιωκτισμούς της ελληνικής κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τους αποτυχημένους επιγόνους του Μπατίστα και του Πινοσέτ και καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη.

Υποχρέωση κάθε φίλου της μπολιβαριανής επανάστασης, μα και κάθε ανθρώπου που παλεύει για την ειρήνη και την ανεξαρτησία των λαών από τον ιμπεριαλισμό, είναι να αντιδράσει δυναμικά σε περίπτωση που τολμήσει να κάνει πράξη την παραπάνω απόφαση.


Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα"
20.8.2019