Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Η Κούβα προσφέρει στον κόσμο το εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Τμήματος Ανοσολογίας Kelvin Lee, “τα στοιχεία δείχνουν ότι παρατείνεται η ζωή ειδικά στους ασθενείς κάτω των 60 ετών, με μέση επιβίωση 18,53 μήνες στους εμβολιασμένους, έναντι 7,55 μήνες στους μη εμβολιασμένους”. Λόγω ακριβώς αυτών των αποτελεσμάτων που επέδειξε το CIMAvax, αυτή τη στιγμή πωλείται σε πάνω από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων, η Παραγουάη, η Κολομβία και η Αργεντινή.


Μετά από 25 χρόνια μελετών και κλινικών δοκιμών έχει αποδειχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του καρκίνου του πνεύμονα που ανέπτυξε το Κουβανικό το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας. 

Επιδιώκοντας την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο του πνεύμονα (ενός από τους πιο συνήθεις και θανατηφόρους καρκίνους), μετά από 25 χρόνια έρευνας η Κούβα έφτασε τελικά σε ένα εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα, μέσω του οποίου επιδιώκει την καταπολέμηση αυτής της “κακιάς αρρώστιας”. 

Το εμβόλιο ονομάζεται CIMAvax και αναπτύχθηκε από το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας της Κούβας (CIM) το οποίο εκτός από την παραγωγή είναι επιφορτισμένο και με την διάθεση του προϊόντος. Το CIMAvax χορηγείται ενδομυϊκά και απευθύνεται σε ασθενείς που έχουν την ασθένεια σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. 

Ο στόχος της λήψης του είναι να μειωθεί η δημιουργία κυττάρων με κακοήθεια στον οργανισμό. Η δράση του φαρμάκου επικεντρώνεται όχι στα καρκινικά κύτταρα, αλλά στο ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς, ώστε αυτό να μπορέσει να παρεμποδίσει την παραπέρα ανάπτυξη του όγκου. 

Λαμβάνοντας αυτό υπ όψη, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το CIMAvax δεν είναι μια προληπτική μέθοδος για τον καρκίνο, αφού δεν είναι ικανή να εξαλείψει τον όγκο, αλλά περιορίζει μόνο την ανάπτυξή του. 

Όπως ανέφερε ο Kaleb León, ειδικός τουCIM, το εμβόλιο θα μπορούσε να θεωρηθεί μάλλον ως εναλλακτική θεραπεία για τους τελικούς ασθενείς οι οποίοι έχουν εξαντλήσει άλλα θεραπευτικά εργαλεία, αναδυόμενη ως μία εναλλακτική (θεραπεία) που θα μπορούσε να αυξήσει το προσδόκιμο όριο ζωής των ασθενών έως και πέντε έτη. 

Στην Κούβα, έχουν λάβει τη θεραπεία περισσότεροι από 5.000 ασθενείς, που παρουσίασαν ευνοϊκά αποτελέσματα, αυξάνοντας το προβλεπόμενο όριο ζωής τους και επιπλέον παρουσίασαν χαμηλά επίπεδα τοξικότητας και παρενεργειών και λόγω αυτών των αποτελεσμάτων, η θεραπεία είναι διαθέσιμη από το 2008. 

Από το 2016, προκειμένου να συνεχιστεί η προώθηση και ενίσχυση αυτής της εναλλακτικής θεραπείας, εμπειρογνώμονες και επιστήμονες από την Κούβα, συνεργάζονται με Αμερικανούς επιστήμονες για να συνεχίσουν τις δοκιμές και να επαληθεύσουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του CIMAvax. 

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Τμήματος Ανοσολογίας Kelvin Lee, “τα στοιχεία δείχνουν ότι παρατείνεται η ζωή ειδικά στους ασθενείς κάτω των 60 ετών, με μέση επιβίωση 18,53 μήνες στους εμβολιασμένους, έναντι 7,55 μήνες στους μη εμβολιασμένους”

Λόγω ακριβώς αυτών των αποτελεσμάτων που επέδειξε το CIMAvax, αυτή τη στιγμή πωλείται σε πάνω από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων, η Παραγουάη, η Κολομβία και η Αργεντινή.

Con Información de Cuba en Miami