Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Το κοινοβούλιο της Βολιβίας εξέλεξε τα νέα μέλη του Ανώτατου Εκλογικού Δικαστηρίου

Πηγή: telesurtv.net

Tα νέα μέλη του Ανώτατου Εκλογικού Δικαστηρίου της Βολιβίας επιλέχθηκαν από 155 υποψηφίους, οι οποίοι αξιολογήθηκαν από τη Μικτή Συνταγματική Επιτροπή της Γερουσίας.

Η Πολυεθνική Νομοθετική Συνέλευση της Βολιβίας (ALP) εξέλεξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου, τα έξι νέα μέλη του Ανώτατου Εκλογικού Δικαστηρίουο (TSE), για την προσεχή διενέργεια των γενικών εκλογών το 2020.

Οι Daniel Atauichi, Oscar Hassenteufel, Francisco Vargas, Nancy Gutiérrez, Angélica Ruiz Vaca Diez και Rosario Baptista Canedo, είναι οι λειτουργοί που εκλέχθηκαν από την Ολομέλεια της Πολυεθνικής Νομοθετικής Συνέλευσης μαζί με τους έξι αναπληρωτές τους.


Τα μέλη αυτού του οργάνου θα έχουν επίσης την ευθύνη της διοργάνωσης των γενικών και περιφερειακών εκλογών του 2020.
 Ο Salvador Romero, εκπρόσωπος της ντε φάκτο κυβέρνησης της Jeanine Añez θα είναι το έβδομο μέλος του Ανώτατου Εκλογικού Δικαστηρίου που θα προκηρύξει τις προσεχείς εκλογές το 2020.

Η προκήρυξη αυτών των εκλογών θα γίνει μετά την ακύρωση των τελευταίων προεδρικών εκλογών που έγιναν στις 20 Οκτωβρίου και του πραξικοπήματος που πραγματοποίησε η άκρα δεξιά κατά του νόμιμου προέδρου της χώρας Έβο Μοράλες.