Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Ο υπουργός εξωτερικών της Κούβας συναντήθηκε με Αφροαμερικανό ακτιβιστή

Πηγή: telesurtv.net

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκες, δέχθηκε την Τρίτη στην Αβάνα τον εκτελεστικό διευθυντή της Εθνικής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων των Ηνωμένων Πολιτειών (NNPA), Μπέντζαμιν Τσέιβις.

Σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο κοινωνικό δίκτυο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Ροντρίγκες δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται μαζί με τον γνωστό υπερασπιστή των πολιτικών δικαιωμάτων.


«Δέχθηκα τον Δρ. Μπέντζαμιν Τσέιβις, ακτιβιστή, γνωστό υπερασπιστή των πολιτικών δικαιωμάτων και εκτελεστικό διευθυντή του @NNPA_BlackPress», έγραψε ο κουβανός αξιωματούχος.

Ο υπουργός εξωτερικών εξήγησε ότι ο Τσέιβις επιβεβαίωσε τη δέσμευση του λαού των ΗΠΑ, ιδιαίτερα των Αφροαμερικανών, «με τους δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες και κατά του αποκλεισμού».

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του πρακτορείου Prensa Latina, ο Τσέιβις ήταν βοηθός του αιδεσιμότατου Μάρτιν Λούθερ Κινγκ σε νεανική ηλικία και είναι υπέρμαχος της αλληλεγγύης μεταξύ Αφροαμερικανών και Κουβανών.

Η NNPA περιλαμβάνει περισσότερες από 200 κοινοτικές εφημερίδες ιδιοκτησίας Αφροαμερικανών σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και αναγνωρίζεται ως η φωνή της μαύρης κοινότητας.

Η NNPA, μια ένωση που δημιουργήθηκε το 1940 στην πόλη του Σικάγο, στο Ιλλινόις, και εδρεύει στην Ουάσινγκτον, αποσκοπεί στο να δημοσιεύει με αξιόπιστο τρόπο θέματα σχετικά με τον αγώνα για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την ισότητα.