Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Ο πρόεδρος της Κούβας θυμίζει την ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης

Πηγή: Prensa-latina.cu


Ο Πρόεδρος της Κούβας, Μιγέλ Ντίας Κανέλ, υπενθύμισε την Ημέρα της Νίκης κατά  του φασισμού και τόνισε τη συμβολή του ρωσικού λαού στην παγκόσμια ειρήνη.

«Θαυμάζουμε την υπέροχη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία για την 74η επέτειο της νίκης κατά του φασισμού και τα λόγια του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Συμμεριζόμαστε το κάλεσμά του σε συνεργασία για την παγκόσμια ειρήνη», έγραψε ο αρχηγός του κράτους της Κούβας στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σημείωσε επιπλέον ότι το νησί γιορτάσει επίσης την επέτειο, και εμπνέεται από τα μαθήματα αντίστασης και θυσίας, δημιουργικότητας και επέλασης επί των εισβολέων, όλων των λαών της πρώην Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ).

Ο θρίαμβος της Σοβιετικής Ένωσης και των συμμάχων της κατά της ναζιστικής Γερμανίας στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο επιτεύχθηκε στις 9 Μάη 1945. Από τότε η ημερομηνία αυτή είναι γνωστή ως η Ημέρα της Νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, και είναι μια ημέρα γιορτής στη Ρωσία και στις περισσότερες από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.