Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Εκθεση τουρισμού επιβεβαίωσε ότι πολλοί αντιτίθενται στον αποκλεισμό κατά της Κούβας

Πηγή: Cubadebate.cu
 
Ο Πρόεδρος Μιγέλ Ντίας Κανέλ δήλωσε χθες (11/5) ότι παρά την εχθρότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ και τις παρεμβατικές θέσεις της για να εμποδίσει την ανάπτυξης της Κούβας, το νησί δεσμεύεται να επεκτείνει τους δεσμούς του με άλλες χώρες.

Μέσα από ένα μήνυμα στο κοινωνικό δίκτυο Twitter, ο Ντίας Κανέλ είπε ότι κατά τη διάρκεια της 39ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Κούβας (FITCuba 2019) - που ολοκληρώθηκε χθες - επιβεβαιώθηκε η αντίθεση στις κυρώσεις της Ουάσινγκτον ενάντια στην Αβάνα, σκοπός των οποίων είναι η εντατικοποίηση του αποκλεισμού που επιβλήθηκε πριν από σχεδόν 60 χρόνια.

 



"Στο FitCuba 2019 επιβεβαιώθηκε ότι πολλοί αντιτίθενται στις επιθετικές κυρώσεις, μέτρα και πολιτικές της κυβέρνησης των ΗΠΑ κατά της Κούβας που ενισχύουν τον αποκλεισμό. Η αυτοκρατορία απομονώνεται, στην Κούβα συνεχίζουμε να ανοιγόμαστε στον κόσμο", έγραψε στο λογαριασμό του @DiazCanelB.

Στο ραντεβού που ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα παραβρέθηκαν tour operators και ταξιδιωτικοί πράκτορες από όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων.

Πριν από μέρες ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την ενεργοποίηση του Άρθρου 3 του νόμου Helms-Burton, μια απόφαση που αποσκοπούσε στην παρεμπόδιση των ξένων επενδύσεων στο μεγαλύτερο νησί των Αντιλλών.

Πολλές φωνές στον κόσμο από τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία υψώθηκαν ενάντια σε αυτή την απόφαση, ωστόσο, για άλλη μια φορά η Ουάσιγκτον αγνόησε τη διεθνή κοινότητα.

Σε ισχύ από το 1996, ο νόμος Helms-Burton κωδικοποιεί τον αποκλεισμό που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Κούβα και με τα τέσσερα άρθρα του επιχειρεί να προκαλέσει ασφυξία στη χώρα μέσω άμεσης παρέμβασης στις εσωτερικές της υποθέσεις.