Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Κεντρικό συνδικάτο της Βραζιλίας αποδοκιμάζει τον υποψήφιο της δεξιάς

Πηγή: Telesurtv.net

Το συνδικάτο CUT της Βραζιλίας, προειδοποίησε την Τετάρτη ότι σε περίπτωση νίκης του υποψηφίου προέδρου της ακροδεξιάς, Ζάιρ Μπολσονάρο, η χώρα θα έμπαινε σε κίνδυνο, εξαιτίας της μεθόδου του να κάνει πολιτική.

Το κεντρικό συνδικάτο δήλωσε ότι ο Μπολσονάρο θα βάλει στόχο να καταδιώξει, να ποινικοποιήσει και να εξαφανίσει τα κοινωνικά κινήματα. «Με τον πρώην λοχαγό του στρατού στην εξουσία, τα συνδικαλιστικά και κοινωνικά κινήματα και οι δημοκρατικές οργανώσεις διατρέχουν τον κίνδυνο να εξολοθρευτούν».


 
Η CUT χαρακτήρισε τον 63χρονο πρώην στρατιωτικό ως «υποψήφιο της οπισθοδρόμησης» και πρόσθεσε ότι αν αποβεί νικητής, «αυτά που έκανε ο Μίτσελ Τέμερ, θα φανούν μικρά μπροστά σε αυτά που έρχονται».

Σχετικά με αυτό, οι εργαζόμενοι θύμισαν επίσης ότι ο σημερινός ντε φάκτο πρόεδρος της Βραζιλίας, μέσα σε δύο μόνο χρόνια στην κυβέρνηση, μαζί με το κοινοβούλιο και την δικαστική εξουσία κατήργησαν δικαιώματα κεκτημένα μέσα σε 70 χρόνια αγώνα της εργαζόμενης τάξης.
 
Η CUT έκανε ακόμα κάλεσμα στον βραζιλιάνικο λαό να «υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Φερνάντο Χαντάντ, του Κόμματος Εργατών (ΡΤ)», ο οποίος για την ώρα συγκεντρώνει πρόθεση ψήφου 25%.

Ο Μπολσονάρο απορρίπτεται από μεγάλο μέρος της βραζιλιάνικης κοινωνίας λόγω της σκέψης του που χαρακτηρίζεται ως «φασιστική, φαλλοκρατική και μισογυνική». (*) Παρόλα αυτά προηγείται στις δημοσκοπήσεις με πρόθεση ψήφου 32%. 
 



(*) Ο Μπολσονάρο φέρεται να έχει κάνει δηλώσεις όπως «αν μια γυναίκα είναι άσχημη, δεν κινδυνεύει να βιαστεί» και ότι «το λάθος της δικτατορίας ήταν να βασανίζει αντί να σκοτώνει