Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

1695 βενεζολάνοι έχουν ήδη επιστρέψει στην πατρίδα τους


Πηγή: Telesurtv.net

Μέχρι τώρα 1.695 συνολικά άτομα έχουν επιστρέψει στη Βενεζουέλα από διάφορες χώρες της περιοχής στα πλαίσια του σχεδίου Vuelta a la Patria (Επιστροφή στην Πατρίδα) που προωθεί η κυβέρνηση της χώρας.

Από αυτούς, 190 πολίτες έχουν επιστρέψει από το Περού, 92 από το Εκουαδόρ, 1404 από τη Βραζιλία, 5 από τη Δομινικανή Δημοκρατία, 2 από τη Χιλή και από 1 από Κολομβία και Παναμά.


Το Σάββατο επέστρεψαν 90 άτομα από το Περού, αφού κατήγγειλαν κακομεταχείριση και ξενοφοβία. Ανάμεσα τους βρίσκονταν 15 έγκυες γυναίκες και 24 παιδιά.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκαναν στον ανταποκριτή του Telesur, εκδήλωσαν τη χαρά και τη συγκίνησή τους για την επιστροφή στη χώρα και για την επανένωση με τους συγγενείς τους.

Επίσης, διασταύρωσαν την πραγματικότητα που αντιμετώπισαν με την ψευδαίσθηση μιας καλύτερη ζωής στο εξωτερικό που συχνά προσπαθούν να επιβάλουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

"Τα πράγματα δεν είναι όπως τα παρουσιάζουν. Δεν υπάρχει δωρεάν ιατρική περίθαλψη. Δεν κατάφερα να βρω δουλειά λόγω ηλικίας [...] Χάρη στο Θεό βγήκε αυτό το σχέδιο Επιστροφής στην Πατρίδα", δήλωσε ένας από τους πολίτες που επέστρεψαν από το Περού.

Εντός της Κυριακής αναμένονταν να έρθουν άλλοι 52 από την Κολομβία, ενώ επιπλέον αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες νέα ταξίδια επαναπατρισμού των βενεζολάνων που βρίσκονται στην Αργεντινή, την Κολομβία και το Εκουαδόρ.