Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Το Φόρουμ του Σάο Πάολο απορρίπτει τον εγκληματικό αποκλεισμό των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας


Περισσότερα από εκατό κοινωνικά κινήματα και αριστερά πολιτικά κόμματα στον κόσμο που συμμετείχαν στο Φόρουμ του Σάο Πάολο, αποφάσισαν να απορρίψουν τα μονομερή και καταναγκαστικά μέτρα των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) εναντίον της Βενεζουέλας.

Υπό αυτή την έννοια, αξιολόγησαν ως εγκληματική την ενέργεια εναντίον της γης του Μπολίβαρ και του Τσάβες, και κάλεσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να σεβαστεί τους νόμους του διεθνούς δικαίου και να μην παραβιάζει το δικαίωμα στη ζωή των βενεζολάνων.


«Αυτή η επίθεση εναντίον της Μπολιβαριανής Επανάστασης, εκφράζεται με την υιοθέτηση άδικων και παράνομων μονομερών καταναγκαστικών μέτρων που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και έχουν στόχο να εμποδίσουν την πρόσβαση της αδελφής χώρας της Νότιας Αμερικής στη διεθνή πίστωση, να ενθαρρύνουν την φυγή των κεφαλαίων και να καθορίσουν ένα παράνομο συνάλλαγμα», αναφέρει ένα μέρος του ψηφίσματος που υπέγραψαν οι συμμετέχοντες στο Φόρουμ του Σάο Πάολο.

Οι παριστάμενοι στην XXIV Συνάντηση του Φόρουμ του Σάο Πάολο επιβεβαίωσαν ότι η αλληλεγγύη με την πατρίδα του Μπολίβαρ και του Τσάβες αποτελεί προτεραιότητα όλων των κομμάτων στην περιοχή, γι' αυτό και συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα συνεχούς εργασίας που θα προωθήσει την αλήθεια της πάλης του μπολιβαριανού λαού σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Αναγνώρισαν, επίσης, τη συνείδηση, την ηθική, το θάρρος και την αξιοπρέπεια των βενεζολάνων που παρά την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν, ως αποτέλεσμα των επιθέσεων του ιμπεριαλισμού, έμαθαν να λύνουν τις διαφορές τους μέσω των εκλογών.

Οι συμμετέχοντες στο μεγαλύτερο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ χαιρέτισαν την ενίσχυση του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV), και ανέφεραν ότι η πραγματοποίηση ενός νέου συνεδρίου αποτελεί σημάδι ότι το προοδευτικό έργο του Μπολίβαρ και Τσάβες θα ενισχυθεί με νέες εικόνες που θα θωρακίσουν κάθε πολιτικό και κοινωνικό επίτευγμα του λαού της Βενεζουέλας.