Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Βραζιλιάνοι αγρότες στηρίζουν τον Λούλα

Πηγή: Telesurtv.net

Το Κίνημα των Χωρίς Γη (Movimiento Sin Tierra - MST) διαδήλωσε την προηγούμενη Τετάρτη στην επαρχία Αρακαζού, της πολιτείας Σερζίπε της Βραζιλίας, για να δείξει την υποστήριξή του στον πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας Εργάτη Γης.

Πάνω από 15.000 μέλη του MST ζήτησαν της απελευθέρωση του ηγέτη του Κόμματος Εργατών (PT), ο οποίος παραμένει για περισσότερες από 110 ημέρες κρατούμενος στην Κουριτίμπα.



Οι αγρότες ταξίδεψαν από διάφορους δήμους και πόλεις στα βορειοανατολικά της χώρας για να επαναλάβουν την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα του Λούλα, ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισαν τη σύλληψη ως μέσο πολιτικής πίεσης κατά του υποψηφίου του ΡΤ.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι ηγέτες των αγροτών κατήγγειλαν την παράλυση της αγροτικής μεταρρύθμισης και την έλλειψη απαντήσεων της κυβέρνησης του ντε φάκτο προέδρου Μισέλ Τεμέρ.

Επιπλέον, θύμισαν τις συνέπειες του πραξικοπήματος που έφερε στην εξουσία τον Τεμέρ, κάτι που έχει επηρεάσει δυσμενώς τους αγρότες όλης της Βραζιλίας. 

Από τις 7 του προηγούμενου Απρίλη ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα παραμένει κρατούμενος σε φυλακή της Βραζιλίας κάτω από κατηγορίες υποτιθέμενου ξεπλύματος χρήματος. 
Από την φυλάκισή του μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζητεί την απελευθέρωσή του έτσι ώστε να συνεχίσει με την υποψηφιότητά του ως πρόεδρος, στις εκλογές του Οκτώβρη του 2018, στις οποίες προηγείται με περισσότερο από 41% στην πρόθεση ψήφου.