Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Το κουβανικό φάρμακο Heberprot εισάγεται στo Περού

Πηγή: Cubadebate.cu

Ο πρέσβης της Κούβας στο Περού, Σέρχιο Γκονσάλες, χαιρέτισε την προσεχή είσοδο στην περουβιανή αγορά του κουβανικού φαρμάκου Heberprot, μοναδικού στον κόσμο που θεραπεύει το λεγόμενο διαβητικό πόδι.

Ο διπλωμάτης ξεχώρισε, υπό αυτή την έννοια, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Prensa Latina, την υπογραφή ενός πρωτοκόλλου για την εισαγωγή του φαρμάκου, μεταξύ της κουβανικής εταιρίας Heberbiotec και της περουβιανής Laboratorios Industriales Farmacéuticos Hersil SA.



Μετά από συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή της Hersil SA, Χοσέ Λουίς Σίλβα Μαρτινότ, ο πρέσβης είπε ότι η περουβιανή επιχείρηση είναι ένας από τους σημαντικότερους διανομείς φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων, και έχει τα δικαιώματα του Herberprot στο Περού, το οποίο αθροίζεται έτσι στις δεκάδες χώρες που το χρησιμοποιούν.

Θύμισε ότι αυτό το προϊόν έχει μια αποτελεσματικότητα μεγαλύτερη του 80% για να θεραπεύσει το διαβητικό πόδι και να εμποδίσει τον ακρωτηριασμό ως συνέπεια αυτής της πάθησης.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 8% του πληθυσμού του Περού (2.480.000 άτομα) υποφέρει από διαβήτη και 15% από αυτούς τους ασθενείς, δηλαδή 372.000, αναπτύσσουν κάποια στιγμή έλκος του διαβητικού ποδιού.