Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βραζιλίας αποφάσισε την κράτηση του Λούλα

Πηγή: Telesurtv.net

Ο βραζιλιάνος δικαστής Σέρζιο Μόρο αποφάσισε την Πέμπτη την κράτηση του πρώην προέδρου και εκ νέου υποψηφίου για την προεδρία Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Ο Λούλα ο οποίος καταδικάστηκε σε 12 χρόνια και ένα μήνα φυλακή για υποτιθέμενη διαφθορά στην υπόθεση της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας Petrobras, θα πρέπει να παρουσιαστεί οικειοθελώς στην έδρα της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Κουριτίμπα στις 5μμ τοπική ώρα.


Η απόφαση του Μόρο προβλέπει ότι ο Λούλα θα βρίσκεται σε «ιδιωτική» αίθουσα κράτησης της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, χωριστά από τους άλλους κρατούμενους, λόγω του υψηλού αξιώματος που κατείχε.

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση κατά του Λούλα, κοινωνικά κινήματα ετοιμάζονται να κινητοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της Βραζιλίας, για να καταγγείλουν την δικαστική, πολιτική και επικοινωνιακή δίωξη.

Η απόφαση κράτησης βγήκε αφού πρώτα την Τετάρτη το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βραζιλίας απέρριψε το habeas corpus που επικαλέστηκε ο Λούλα για να παραμείνει ελεύθερος.

Μετά από πάνω από 10 ώρες, 6 από τους 11 δικαστές απέρριψαν το habeas corpus, γεγονός που επιτάχυνε την απόφαση κράτησης.