Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Το παρατηρητήριο BlockChain (κατάλογος όλων των συναλλαγών κρυπτογράφησης) θα παρέχει διαφάνεια και ασφάλεια στις συναλλαγές με το κρυπτονόμισμα petro


Το petro,το βενεζουελάνικο κρυπτονόμισμα, είναι το πρώτο στον κόσμο που υποστηρίζεται από ενεργειακά αποθέματα ενός κράτους, καθώς θα έχει ως εγγύηση ένα συμβόλαιο αγοραπωλησιών για ένα βαρέλι πετρελαίου από το εθνικό καλάθι αργού πετρελαίου.

Το παρατηρητήριο BlockChain (κατάλογος όλων των συναλλαγών κρυπτογράφησης), ο οποίος θα καταγράφει τις συναλλαγές με το κρυπτονόμισμα petro, θα παρέχει διαφάνεια και ασφάλεια στις συναλλαγές.


«Η τεχνολογία BlockChain είναι απόλυτα ελέγξιμη, απολύτως διαφανής, και αυτό παρέχει μια σημαντική εγγύηση ώστε να υπάρξει εμπιστοσύνη προς το συγκεκριμένο μέσο», δήλωσε ο επιθεωρητής του Κρυπτονομίσματος, Κάρλος Βάργας, κατά την τελετή έναρξης του παρατηρητηρίου.

Αυτή η κίνηση αντιπροσωπεύει τη θεσμική, πολιτική και νομική βάση για την έναρξη του κρυπτονομίσματος στη χώρα, και γίνεται από μια διεπιστημονική ομάδα ειδικών στους τομείς της τεχνολογίας, της οικονομίας και των οικονομικών, των νομικών, της νομισματικής πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης, και υπάγεται στο Υπουργείο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Το blockchain θεωρείται η κορυφαία πλατφόρμα λογισμικού στον κόσμο για την αγορά και την πώληση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Αυτή η βάση πληροφοριών επιτρέπει την αποθήκευση δεδομένων σε βάσεις που αλληλοσυνδέονται μεταξύ τους, παρέχοντας κυρίως οφέλη στο επίπεδο της μοναδικότητας, της ασφάλειας και του ιστορικού των συναλλαγών που πραγματοποιούνται σε αυτό.

Η επαλήθευση των δεδομένων των συναλλαγών εκτελείται από ένα σύνολο επικυρωτών, μέσω της εφαρμογής ενός μαθηματικού αλγορίθμου που υποστηρίζει τη διαδικασία.

Στις 22 Δεκεμβρίου ενεργοποιήθηκε η ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου BlockChain στη Βενεζουέλα για την καταγραφή των ψηφιακών αποθεμάτων, η οποία θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 21 Ιανουαρίου, και η οποία έχει μέχρι στιγμής πάνω από 50 χιλιάδες εγγεγραμμένους χρήστες.

«Σήμερα έχουμε 52 χιλιάδες εγγεγραμμένους χρήστες στο Εθνικό Μητρώο Ψηφιακών Αποθεμάτων. Οι εγγεγραμμένοι έχουν κάνει upload μια σημαντική ποσότητα ψηφιακών αποθεμάτων. Είναι σημαντικό να πούμε πως τα αποθέματα αυτά είναι μια πραγματικότητα στη Βενεζουέλα», είπε ο Βάργας πρόσφατα.

Το petro, το βενεζουελάνικο κρυπτονόμισμα, είναι το πρώτο στον κόσμο που υποστηρίζεται από ενεργειακά αποθέματα ενός κράτους, καθώς θα έχει ως εγγύηση ένα συμβόλαιο αγοραπωλησιών για ένα βαρέλι πετρελαίου από το εθνικό καλάθι αργού πετρελαίου.