Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

H κουβανική ιατρική μπριγάδα συμπλήρωσε 17 χρόνια δουλειάς στη Γουατεμάλα

Πηγή: dca.gob.gt

Aπό την άφιξή της στη χώρα το 1998, μετά τον τυφώνα Μιτς, η κουβανική ιατρική μπριγάδα έχει πραγματοποιήσει 38.832.281 εξετάσεις και παροχές ιατρικής φροντίδας, ανέφερε μια επίσημη πηγή.

Σύμφωνα με τον πρέσβη της Κούβας στην Γουατεμάλα Κάρλος ντε Σέσπεδες, η αποστολή αποτελείται από 445 ιατρούς που χωρίζονται σε 23 ομάδες του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Υγείας και προσφέρουν υπηρεσίες σε 19 διαμερίσματα της χώρας.

Αν και το βασικό είναι η πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, παρέχεται επίσης δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια, όπως χειρουργικές επεμβάσεις και οι ειδικότητες της ορθοπεδικής, της παιδιατρικής και της στοματολογίας, μεταξύ άλλων.

Ο Μανόλο Τόρες, συντονιστής της κουβανικής ιατρικής μπριγάδας, δήλωσε ότι η παροχή εξατομικευμένης ιατρικής φροντίδας, είναι ο βασικός πυρήνας της δραστηριότητας των κουβανών ιατρών στη χώρα.

Σε αυτά τα πλαίσια, οι οφθαλμολογικές χειρουργικές επεμβάσεις του προγράμματος “Επιχείρηση Θαύμα” (Misión Milagro), είναι ένα από τα δύο πιο σημαντικά προγράμματα.

Στις 5 του προσεχούς Νοέμβρη, η αποστολή θα συμπληρώσει 17 χρόνια αδιάκοπης εργασίας.Μέχρι σήμερα έχει περιθάλψει 2.284.251 ανθρώπους.