Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

O Λενίν Μορένο υποψήφιος της “Συμμαχίας για τη Χώρα” στο Εκουαδόρ

Πηγή: telesurtv.net
Το Κίνημα Συμμαχία για την Χώρα (Alianza PAIS - AP) του Εκουαδόρ ανακοίνωσε επίσημα το Σάββατο τον πρώην αντιπρόεδρο Λενίν Μορένο, υποψήφιο Πρόεδρο στις εκλογές που θα γίνουν τον Φεβρουάριο του 2017.
Το κυβερνών κόμμα ανακήρυξε επίσης τον αντιπρόεδρο Χόρχε Γκλάς υποψήφιο αντιπρόεδρο, σε μαζική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Εκουαδόρ.
Με το σύνθημα “Ενωμένοι είμαστε περισσότεροι”, 20.000 περίπου οπαδοί της ΑP, συγκεντρώθηκαν με τα πανό και τις σημαίες τους στο στάδιο Αούκας στο Κίτο, για να ανακηρύξουν τον υποψήφιό τους. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο πρόεδρος της χώρας Ραφαέλ Κορέα.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους πριν την ανακήρυξη της υποψηφιότητας Μορένο, απευθυνόμενος στους χιλιάδες συγκεντρωμένους, ο Ραφαέλ Κορέα επεσήμανε ότι στη διάρκεια της “Κερδισμένης Δεκαετίας”, δεν καταγράφηκε μόνο οικονομική ανάπτυξη αλλά επίσης και κοινωνική, γιατί ήταν η Κυβέρνηση των εργατών, των ιθαγενών, των νοικοκυρών, των εκπαιδευτικών, των φοιτητών, όλων.

Είμαστε μια Αριστερά προσανατολισμένη στο να υπηρετούμε [...] Για την Επανάσταση των Πολιτών, ο δικός μας Βορράς είναι ο Νότος”, είπε ο Κορέα.