Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΟΥ: Oι Κουβανοί πρέπει να είναι υπερήφανοι για τους γιατρούς τους στην Βολιβία


Foto: brigadacbba.blogspot.com
Ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Βολιβία, Φερνάντο Λεάνες, δήλωσε  ότι ο λαός της Κούβας θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για το ανθρωπιστικό έργο που εκτελείται από τους γιατρούς του, σε αυτή την χώρα των Άνδεων.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Υγείας αφιερωμένης στο Φιντέλ Κάστρο, ο Λεάνες υπογράμμισε την συμβολή της χώρας της Καραϊβικής στην ευημερία των άλλων Κρατών.
Η Διεθνής Έκθεση διεξάγεται στην επαρχία Τσαπάρε της περιφέρειας Κοτσαμπάμπα, στα πλαίσια μιας ευρείας σειράς εορταστικών εκδηλώσεων για τα γενέθλια του ηγέτη της κουβανικής Επανάστασης και τα 191 χρόνια της Ανεξαρτησίας της Βολιβίας.

Η πρωτοβουλία αυτή, αποτέλεσμα της κοινής εργασίας των δύο χωρών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Παναμερικανικής Οργάνωσης Υγείας.

Ο ίδιος επαίνεσε επίσης την εφαρμογή στην Κούβα του προγράμματος του οικογενειακού γιατρού και νοσηλευτή, ως πρότυπο πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Είναι μια μεγάλη ικανοποίηση για κάθε Κουβανό, πως αυτό το σκηνικό αναπαράγεται στην Βολιβία. Δεν πρόκειται μόνο για το έργο των γιατρών την συγκεκριμένη μέρα, αλλά για την συνέχεια αυτού του έργου, μέρα-μέρα, δήλωσε.

Επεσήμανε επίσης ότι είναι άξιο θαυμασμού ότι υπάρχουν απόφοιτοι της Λατινοαμερικάνικης Σχολής Ιατρικής της Κούβας, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί με τις ίδιες ηθικές και ανθρωπιστικές αρχές, με τους κουβανούς συναδέρφους τους.

Τόνισε τέλος, ότι η Έκθεση είναι επίσης και μια προσωπική ικανοποίηση, γιατί εδώ βρίσκονται οι γιατροί που παρακολουθούν εμένα και της οικογένειά μου και αυτό μου δίνει ηρεμία και γαλήνη.

Σύμφωνα με μια Έκθεση της Κουβανικής Ιατρικής Μπριγάδας, την παραμονή εξετάστηκαν 5.189 ασθενείς, από αυτούς, 908 στην Οφθαλμολογία, 274 στην Παιδιατρική, 205 στην Ορθοπεδική, 192 στην Καρδιολογία, 524 στην Οδοντιατρική και 523 στην Παθολογία.

(Με πληροφορίες από Prensa Latina)