Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ο Μαδούρο ξεκινά σταυροφορία για να ενισχύσει το επαναστατικό κίνημα στη Βενεζουέλα

Πηγές: telesur, vtv

Το Εθνικό εκλεκτορικό Συμβούλιο της Βενεζουέλας (CNE) έβγαλε χθες Δευτέρα δεύτερο δελτίο τύπου, σύμφωνα με το οποίο ο κυβερνητικός συνασπισμός (GPP) καταλαμβάνει 55 έδρες στο κοινοβούλιο, ενώ η συμμαχία της δεξιάς αντιπολίτευσης (MUD) 107 επί συνόλου 167 εδρών. Μένουν μόνο 2 έδρες για να καθοριστούν. 

Σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος Μαδούρο θα συναντηθεί με γενικούς γραμματείς τον πολιτικών κινημάτων που συγκροτούν τον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλο” (Gran Polo Patriótico – GPP).


Για την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή έχει συγκαλέσει στο Καράκας διημερίδα εργασίας, αξιολόγησης και σχεδιασμού με 980 αντιπροσώπους του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PSUV), της βασικής συνιστώσας του κυβερνητικού σχήματος. 

Τέλος, το Σάββατο θα γίνουν συζητήσεις και διαβουλεύσεις στα προεδρικά συμβούλια λαϊκής εξουσίας, μεταξύ άλλων ανάμεσα σε αγρότες, γυναίκες, νέους και κοινότητες. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Μαδούρο, στόχος των προαναφερθέντων είναι να γίνει συμφωνία για μια "σταυροφορία" ώστε να ενισχυθεί το επαναστατικό κίνημα της Βενεζουέλας.