Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Η Ρωσία θα βοηθήσει την Κούβα να εκσυγχρονίσει το στρατιωτικό της εξοπλισμό

 Πηγή: cubadebate.cu

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Serguei Shoigu δήλωσε ότι η Μόσχα  θα ανανεώσει με σύγχρονα όπλα το στρατιωτικό εξοπλισμό των  Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κούβας.

“Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κούβας για τον εξοπλισμό τους με σύγχρονα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό ”  δήλωσε ο Shoigu στο πρακτορείο RIA Novosti  κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον κουβανό αντιπρόεδρο Ricardo Cabrisas.

Ο Shoigu χαρακτήρισε την Κούβα  ως “σύμβολο  ελευθερίας και  ανεξαρτησίας της  Λατινικης  Αμερικής”  και σημείωσε ότι η  ρωσοκουβανική συνεργασία  έλαβε μια μεγάλη ώθηση κατά την τελευταία επίσκεψη στην Αβάνα  του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής της επισκεψης, παρακολοθούνται και εφαρμόζονται στη χώρα μας” , και συνέχισε, “ Έχουμε μια μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση κουβανικού προσωπικού  σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση και να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας στον τομέα της εκπαίδευσης”, σημείωσε ο Shoigu.

(Con información de Ria Novosti)